Bucurie mare în curtea Oratoriului „Don Carlo Gnocchi” din Strâmtura, unde timp de 3 zile (23-25 august) s-au adunat în jur de 60 de copii pentru a participa la campusul pentru copii și tineri organizat de parohia greco-catolică din localitate, împreună cu surorile lui Isus Răscumpărătorul de la Bârsana.
„La Strâmtura se organizau în trecut, de către o asociație din Italia (SICHAR), câte două săptămâni de campus. Dar anul trecut și anul acesta, din cauza situației pandemice, italienii nu au venit” afirmă părintele paroh Piț Daniel. Astfel că, dornici de a oferi copiilor măcar câteva zile de bucurie în jurul oratoriului, părintele a organizat acest campus de 3 zile care s-a dovedit a fi „prea puțin”, după cum au afirmat copiii la final, deoarece acolo unde te simți bine, timpul trece prea repede.
Activitățile s-au desfășurat sub tema spirituală: „Căutăm comori pentru cer”, folosind ca suport textul evanghelic de la Matei 6,19-21, iar catehezele și activitățile au avut această tematică, a căutării comorilor pentru cer, în special prietenia.
„Activitățile au fost coordonate de surorile de la Bârsana și realizate de voluntarii parohiei noastre”, declară pr. Piț. Un grup de 10 voluntari au fost responsabili de buna lor desfășurare: au animat jocurile și dansurile, au pregătit activitățile manuale și cântecele, iar împreună cu doamna preoteasă Piț Nicoleta s-au ocupat de oferirea mesei și de curățenie.
Programul s-a derulat între orele 10 și 15 și a cuprins: învățarea de cântece religioase, momente de rugăciune și cateheză (aproximativ 1 ora) susținute de părintele paroh, pornind de la textele evanghelice despre căutarea comorilor pentru cer, tânărul bogat și bogatul cel nebun. În timpul meditațiilor, părintele a scos în evidență faptele bune și prietenia care sunt comori pentru cer ce pot fi căutate de tineri și copiii. Copiii, împărțiți pe echipe, au participat la jocuri competitive, ateliere de creație și dansuri, au luat masa împreună: pachețelele lor cu mâncare, dar și prăjituri, gogoși, cornulețe, sau alte dulciuri, aperitiv, sarmale și pizza oferite cu mult drag de către familiile din parohie.
Atmosfera generală a fost una de bucurie, multe râsete și voie bună s-au putut auzi din curtea oratoriului și cu toții, copii și organizatori, au rămas la final mulțumiți, iar voluntarii și surorile au primit din partea parohiei o diplomă de merit pentru implicare.
„Reușita organizării și dorința copiilor ne fac să ne propunem organizarea pentru anii următori a unui campus pe mai multe zile”, afirmă părintele Piț Daniel.
Sursa Episcopia greco-catolică de Maramureş