De la 30 iunie am putea ieşi să luăm masa la restaurant. La acea dată ar urma să aibă loc relaxarea majoră, respectiv redeschiderea tuturor localurilor HoReCa. Asta dacă nu vor exista creșteri mari în cifrele raportate de Grupul de Comunicare Strategică. „Vor fi reguli: distanțare de 2 metri între mese, clienți în număr restrâns”, spun reprezentanții industriei HoReCa.
Terasele se vor redeschide oficial în 1 iunie. La interior, restaurantele se vor redeschide parţial în 15 iunie, urmând ca la data de 30 iunie să fie deschise toate localurile din România, inclusiv hotelurile pentru turiști.
„Vom deschide pe data de 1 iunie. Vor fi deschise terasele în aer liber pe tot teritoriul României. În 15 iunie urmează a doua etpă, cu 50% din spațiile la interior și pe 30 iunie să putem funcționa cu întreg spațiul la dispoziția clienților, cu respectarea condițiilor epidemiologice la care lucrăm astăzi”, a declarat la Digi24 Dragoș Petrescu, patron din industria HoReCa.
Cum se va face servirea în restaurante
La discuțiile cu premierului, reprezentanții industriei ospitaliere au prezentat și un set de măsuri pe care le vor lua pentru a proteja clienții.
„Vor fi reguli normale, decente. Vom avea mese distanțate la 2 metri, clienți în număr restrâns, maxim între 6 și 8 persoane, triaj epidemiologic pentru personal, iar anumite restaurante pot face și pentru clienți acest triaj epidemiologic”, a declarat Petrescu.
De asemenea, după fiecare masă și după fiecare servire, ospătarul va trebui să se dezinfecteze. Aceștia vor purta mască și mănuși și vor fi foarte atenți astfel încât răspândirea virusului între mese să fie imposibilă, spun reprezentanții restaurantelor.