Democrat-liberalii din Maramures vor sa rezolve problema candidaturilor la alegerile parlamentare inaintea celor care tin de aliantele politice si listele pentru scrutinul din luna iunie. Parlamentarii partidului au anuntat astazi, 9 martie, ca li se da unda verde sa candideze in toamna acestui an si ca prioritate la inscrierea in cursa vor avea si membrii filialei care in 2008 au obtinut rezultate bune pe colegii dar care au pierdut la redistribuirea voturilor.
Senatorul Gheorghe Mihai Barlea, respectiv deputatii Doru Lese Brasouan si Nicolae Bud s-au ferit sa isi anunte de pe acum o candidatura, dar au aratat ca principiul dupa care s-a ghidat centrul in momentul in care a luat decizia de a-i promova pe cei care detin deja posturi in Parlament se bazeaza pe un “principiu corect”.
“Candidaturile ar urma sa fie exact pe colegiile care au fost deja castigate si in care avem parlamentari. S-ar dori si readucerea in prim-plan a celor care au castigat colegiile acum patru ani, dar care au pierdut la redistribuire. Avem posibilitatea de a candida, dar de aici incolo sunt decizii personale”, a comentat Barlea, dand de inteles ca el se numara printre pedelistii interesati sa reintre in cursa pentru Senatul Romaniei. In schimb Brasouan, despre care se vorbeste ca nu mai vrea la deputatie, a lasat sub semnul intrebarii o viitoare candidatura. “Vom vedea. E prea devreme sa spun ce si cum”, a adaugat el.
Nici Nicolae Bud nu s-a pronuntat, dar si el a lasat sa se inteleaga ca a luat in calcul varianta de a candida din nou la Camera Deputatilor. “In plus, as spune ca eu sunt pentru votul uninominal si in cazul parlamentarilor. E un model care a fost deja aplicat pentru presedintii de consilii judetene si, iata, va fi pus in practica si anul acesta la primarii, pentru ca primarii vor fi alesi dintr-un singur tur. Asa ar trebui legitimati si deputatii si senatorii”, a mentionat el.
Parlamentarii PDL au mentionat ca, in opinia lor, nu se prevede o modificare consistenta a colegiilor electorale inaintea alegerilor din luna noiembrie si ca singura zona in care s-a lucrat e cea a reglarii numarului de alegatori in functie de rezultatele recensamantului facut in 2011.
Sursa: Larisa Cordea