Mona Musca nu va candida la urmatoarele alegeri, declarand ca si-a pierdut increderea ”in modul in care functioneaza unele institutii din Romania”. Fostul parlamentar a anuntat ca nu intentioneaza sa candideze in numele Partidului Democrat Liberal (PD-L), dar nici ca independent la alegerile din toamna.
Ea apreciaza aceasta formatiune politica si “o buna parte din liderii sai”, dar nu intentioneaza sa se alature acestora. Fostul parlamentar liberal a afirmat ca nu doreste sa revina asupra deciziei de a se retrage din viata politica, deoarece “si-a pierdut increderea in modul in care functioneaza in Romania unele institutii care ar trebuie sa asigure identitatea unui stat democratic, cum ar fi Parlamentul, partidele politice, Justitia sau Guvernul”.
“Oamenii ma vor intelege si vor fi de acord cu mine: nu pot sa candidez pentru a ma integra intr-un sistem in care, deocamdata, nu mai cred”, a precizat Mona Musca.
Ea a subliniat ca, in ultima vreme, s-a confruntat cu “semne de solidaritate si sustinere morala din partea multor oameni” motiv pentru care mai multi fosti colegi politici din PD-L si PNL i-au oferit posibilitatea de a candida in diferite colegii uninominale din tara.
In discursul sau, Mona Musca a subliniat ca “focalizarea atentiei presei, in ultimii doi ani, pe cazul sau este excesiva si se transforma in diversiune”. “’Nu foloseste nevoii de adevar si nici sanatatii dezbaterii publice din Romania. Respect dreptul la opinie al oricui. Am gresit, dar toate au o limita si o masura. Am sperat ca in timp (…) pentru o corecta judecata se va pune in balanta si activitatea mea politica si parlamentara din 1990-2006”, a afirmat ea.
Ea a mentionat ca in tinerete, ca asistent universitar, a facut “o greseala pe care o regreta sincer”, semnand un angajament pe care l-a tratat “ca pe o chestiune pur formal”’, dar nu a facut nici o secunda politie politica. Nu in ultimul rand, Mona Musca a precizat ca, in continuare, se lupta in instanta pentru combaterea “singurei probe” pe care se bazeaza verdictul dat de CNSAS in cazul sau.
In 2006, CNSAS a decis ca Mona Musca, fost ministru al Culturii, a colaborat cu fosta Securitate. In martie 2007, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au confirmat decizia Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii conform careia Mona Musca a colaborat cu fosta Securitate, ca politie politica. Mona Musca a apelat la justitie pentru a demonstra ca verdictul pe care il daduse CNSAS, in 2006, este incorect, insa demersul sau a esuat. Ea a demisionat din Parlament in 7 martie 2007, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a respins contestatia la decizia CNSAS.
Sursa: Agerpres
În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai mult