Pelerinajul de Sfântul Andrei este supravegheat de circa 150 de jandarmi şi poliţişti, luni, la Mânăstirea de la Peşterea Sfântului Andrei, procesiune care a iscat un scandal între biserică şi guvern.
Deşi adunarea religioasă a fost interzisă, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a chemat credincioşii la slujbă, fiind primul conflict deschis dintre biserică şi autorităţi din acest an, pe tema pandemiei de coronavirus.
Poliţiştii şi jandarmii supraveghează, luni, credincioşii care iau parte la slujba de Sfântul Andrei de la mânăstirea cu acelaşi nume.
25 de maşini cu oameni de la o asociaţie, un prim val de pelerini
Cei care intră în zonă sunt verificaţi, pentru că nimeni din afara localităţii Ion Corvin nu are voie, teoretic, să participe la această ceremonie religioasă.
Convoaie întregi de pelerini au venit luni dimineaţă la Peşterea Sfântului Andrei, pentru că au spus că nu ţin cont de sfaturile autorităţilor, motivând că dreptul la credinţă nu-l poate îngrădi nimeni.
La locul unde se formase un convoi de maşini cu pelerini, un preot a coborât din autoturism şi le-a transmis autorităţilor să le fie ruşine, deşi adunarea religioasă a fost interzisă în plină pandemie COVID.
„Mergem la slujbă, sigur. Dar m-am oprit puţin să văd, că vin tocmai de la Constanţa şi nicio maşină de poliţie în oraş, văd că toată lumea este aici, blocată la Ion Corvin. Pentru ce? Să le fie ruşine!”, a transmis preotul, iritat, de Sfântul Andrei.