Triptofanul, din grupa aminoacizilor esentiali, prezent intr-o serie de alimente, actioneaza favorabil asupra stresului, este concluzia unui studiu aparut in Journal of Clinic Investigation (JCI) si mentionat de passionsante.be.
Un stres cronic stimuleaza productia de grelina, hormonul foamei, inducand un fel de mecanism de compensare; apare cresterea poftei de mancare si nevoia de a consuma mancare „reconfortanta”. Este recomandabil prin urmare sa se consume alimente care actioneaza favorabil asupra nivelului de stres.
Este vorba, conform JCI, de cele care contin concentratii semnificative de triptofan, aminoacid necesar la sinteza serotoninei si a melatoninei, raspunzatoare de o stare buna si de somn. Ouale, orezul complet, carnea de pui, produsele lactate, alunele, pestele constituie tot atatea surse de triptofan. Se mai stie ca producerea de serotonina este favorizata de alimente bogate in zaharuri, care pot fi introduse cu moderatie in alimentatie.
Se recomanda ca acestea sa fie consumate cam cu doua ore inainte de culcare. Cu alte cuvinte, o bucata de ciocolata seara nu strica, incheie passionsante.be
Sursa: Agerpres