De cate ori nu ti s-a intamplat sa poftesti la baconul acela prajit perfect, pe care il vezi pe toate site-urile culinare, in reviste si in filme? Probabil ca ai incercat apoi sa il prajesti in tigaie, dar rezultatul obtinut nu a fost deloc acelasi cu cel visat. Nu-ti face griji! Iti spunem noi care este metoda corecta pentru a obtine cel mai aspectuos si delicios bacon prajit. Iata cat de simplu este.
Daca gatesti baconul pe aragaz, tot ce obtii sunt cateva fasii inguste, rasucite la capete si mult prea uscate si o bucatarie plina de grasime. Baconul perfect se pregateste la cuptor!
Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Acopera tava cu hartie de copt, apoi asaza feliile de bacon una langa cealalta, pe un singur rand. De indata ce cuptorul s-a incins, poti introduce tava in acesta. Baconul se va gati in propria grasime, incet, fara a se usca.
Lasa-l in cuptor aproximativ 15 – 20 de minute. Apoi scoate tava si asteapta putin sa se raceasca inainte de a-l aseza pe farfurii. In plus, poti pastra grasimea lasata intr-un borcan si o poti folosi pentru a da un plus de gust altor preparate.
Baconul il poti consuma ca atare, la micul dejun alaturi de oua ochiuri, in burgeri sau chiar taiat bucatele in salate.
sursă:http://foodstory.stirileprotv.ro