„Cea mai mare investitie economica din Maramures din acest an avanseaza pe zi ce trece!
Fabrica de componente de avioane UAC Europe de la Tautii Magheraus, langa Aeroportul International Maramures, este o investitie de aproape 140 de milioane de euro cu ajutor de stat din partea Guvernului Romaniei de aproape 40 de milioane de euro. 2000 de maramureseni isi vor gasi un nou loc de munca!„, a subliniat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.
Investiția UAC Europe din Tăuții Măgherăuș are o valoare de peste 130 de de milioane de euro, din care 40 de milioane de euro reprezintă ajutor guvernamental acordat pe schema de stat.
Universal Alloy Corporation, parte a grupului Montana Tech Componentes AG, este unul dintre liderii mondiali din industria aeronautică. În 2008, UAC a deschis prima fabrică în România, în comuna Dumbrăvița, județul Maramureș. Datorită rezultatelor remarcabile obținute în acești 11 ani de activitate, UAC Europe continuă să investească în România, devenind compania cu cea mai constantă și rapidă dezvoltare din regiune. Pe lângă fabrica din Dumbrăviţa care continuă să se dezvolte, recent, UAC Europe a inițiat o noua investiţie, care se construiește la Tăuţii Măgherăuş, în zona Aeroportului Internațional Maramureș.
UACE produce profile pentru industria aeronautică în următoarele patru divizii ale sale: topitorie și extruziuni, prelucrări mecanice, tratamente de suprafață și asamblare – acesta fiind și traseul pe care o piesă produsă în fabrică îl urmează pe fluxul de producție. Pe lângă departamentul de producție, care bineînțeles este cel mai numeros, compania are departamentele suport (calitate, mentenanță, inginerie, relații clienți, contabilitate, resurse umane) care susțin procesele de producție. Cei peste 1900 de angajați, ”marea familie UACE” reprezintă secretul succesului companiei care pune un accent deosebit pe specializarea potențialilor angajați, dar și pregătirea continuă a acestora, având numeroase parteneriate cu instituții de învățământ liceal și universități.
Dar podul de la Ulmeni când va fi gata ?
Cam niciodată, actualul pod este compromis( puțin îndoit )
Si cu gunoiul ce fac ? Il duc la Farcasa in zona agricola ? Ne madrim cu fabrici de sclavi si cele mai murdare industrii, noi cecface megagropi de gunoi i zonele agricole si nici hrana u ne o producem ! Tara de sclavi si piata de desfacere s a facut din Romania in ultimii 30 de ani
40 mil de euro din banii noștrii. Investitorii români de ce nu beneficiază de sume de genul asta? Practic aia sunt banii de șpagă pentru a nu construi aia in alta parte.
Dar sa dea salari decente și sa nu fie oameni ca sclavi