Primarul Brasovului, George Scripcaru, al carui nume apare intr-un dosar in care se fac cercetari pentru abuz in serviciu privind incheierea unor contracte de energie termica, a fost retinut, luni seara, de procurorii DNA, dupa aproape doua ore de audieri.
Procurorii DNA Brasov au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele primarului George Scripcaru. Edilul va fi dus in arestul Politiei Judetene Brasov.
Scripcaru a fost adus, luni la pranz, cu o duba a Jandarmeriei, la sediul Primariei Brasov, unde aveau loc perchezitii ale procurorilor, dupa ce, in cursul diminetii, anchetatorii au perchezitionat si locuinta edilului, din cartierul brasovean Schei. Intrebat ce acuzatii i se aduc de catre procurori, George Scripcaru a raspuns: „O sa aflati pe parcurs despre ce este vorba”, refuzand sa faca alte declaratii.
Dupa aproape patru ore, primarul George Scripcaru (PNL) a fost scos din sediul Primariei si dus la DNA Brasov pentru audieri. La iesirea din Primarie, Scripcaru a spus ca anchetatorii i-au cerut documente, pe care le-a pus la dispozitia acestora.
Potrivit unor surse judiciare, procurorii anticoruptie au mai facut perchezitii si in alte birouri din Primaria Brasov, la seful Serviciului Investitii si la directorul executiv adjunct de la Directia Tehnica, precum si la punctul de lucru al SC Delcar SRL Brasov – in biroul lui Mihai Ciprian David, la sediul social al SC Bepco SRL, la sediul social al SC Transformer Energy Supply SRL, din municipiul Brasov, la sediul social al SC Tetkron SRL, tot din Brasov, precum si la Hotel Kronwell, la punctul de lucru al SC Iporo Com SRL Brasov si in biroul lui Daniel Popescu.
Procurorii anticoruptie au facut perchezitii si la sediul social al SC Radioteleviziunea Transilvania SRL, in spatiie folosite de catre Antonie Cristina-Iuliana si de primarul George Scripcaru. Intr-un comunicat de presa, Directia Nationala Anticoruptie preciza ca procurorii DNA fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, care ar fi fost comise in perioada 2010-2015, dosar in care sunt facute 20 de perchezitii in judetul Brasov.
Perchezitiile au vizat acuzatii de abuz in serviciu in legatura cu incheierea unor contracte de vanzare – cumparare sau prestari servicii de catre SC CET SA Brasov sau SC Tetkron SRL, societati detinute de UAT Municipiul Brasov cu SC Bepco SRL Ghimbav, societate controlata de Simina Costan si de Calin Filimon Costan (asociat grupul ICCO), precum si de Mihai David, fost director Hidroelectrica SA, prin care s-a urmarit devalizarea celor doua societati si scoaterea acestora de pe piata energiei in favoarea Bepco.
Sursa: Mediafax