Jocurile Olimpice 2020, întârziate cu un an, au ajuns la final. A 32-a ediție a celei mai importante competiții sportive la nivel planetar intră în istorie nu numai prin faptul că a fost organizată în condiții excepționale, în plină pandemie, dar și prin recordurile și performanțele pe care le-a adus.
Flacăra olimpică, aprinsă la 23 iulie de japoneza Naomi Osaka, numărul doi în tenisul mondial, a ars până în ultima zi a competiţiei polisportive.
Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice a reunit peste 11.000 de sportivi care au concurat în 339 de probe, în 33 de sporturi. Cinci sporturi noi au intrat în palmaresul competiției începându cu această ediție.
Au venit delegații din 205 țări și teritorii, iar pentru a doua ediție consecutiv, la Jocurile Olimpice a existar și o delegație a refugiaților.
Ultimul eveniment al Jocurilor Olimpice de la Tokyo va fi finala masculină de polo pe apă, care va avea loc la ora 16:30 la Tokyo (10:30 ora României). După marcarea ultimului gol și declararea învingătorului final, ceremonia de închidere va avea loc pe Stadionul Olimpic din Tokyo.
Cine este Cătălin Chirilă, portdrapelul României
Deschise în urmă cu trei săptămâni împăratul Japoniei, Naruhito, Jocurile Olimpice au programată ceremonia de închidere duminică, la Tokyo, de la ora 14:00 (ora României), iar canoistul Cătălin Chirilă a fost desemnat purtător de drapel al României.