Platenariul din Baia Mare adresează o întrebare maramureșenilor și nu numai: tabără de științe în luna iulie sau cerc săptămânal?
Întrebarea se referă la atelierul de știință pentru copii „Astronomicus”, care anul trecut nu s-a desfășurat, intenționându-se a se relua în acest an, sub forma unei tabere de științe sau a unui cerc săptămânal, în funcție de solicitările părinților care intenționează să-și înscrie copiii.
Reprezentanții Planetariului Baia Mare susțin că ambele variante au atât avantaje, cât și dezavantaje, dar reprezintă o ilustrare a școlii viitorului.
În situația în care varianta aleasă va fi tabăra de științe, aceasta se va desfășura în luna iulie 2021, în zilele de marți și joi, însumând 24 de ore, iar în ceea ce privește cercul de știință, acesta va fi derulat în perioada mai-decembrie 2021, în fiecare zi de sâmbătă, pe parcursul a 2 ore.
Pentru a veni în sprijinul reprezentanților Planetariului Baia Mare, doritorii își pot exprima opțiunea accesând https://planetariubm.ro/…/dumneavoastra-decideti…/ .
Planetariul Baia Mare este primul planetariu public din țara noastră și unicul din Transilvania, fiind un portal cosmic ce realizează un contact cu Universul. Din anul 2015, planetariul Baia Mare este cel mai modern planetariu analogic din România, modernizat cu proiectorul stelar analogic ZEISS SKYMASTER ZKP4 și în anul 2020 cu proiectorul digital full-dome Rover de la ROSCOSMOS. Folosind demonstrații astronomice audio- vizuale interactive și dinamice, Planetariul Baia Mare oferă tuturor celor care-i trec pragul experiențe unice, de cunoaștere facinantă și inedită a Universului.