Circ ”cu repetiție” în primăria Borșa. În această dimineață, angajații instituției s-au trezit cu membrii Composesoratului Borșa însoțiți de către executorul judecătoresc Radu Amișculesei care au golit câteva birouri de mobilier în contul unui titlu executoresc în valoare de aproximativ 500.000 de lei, emis de Judecătoria Sighetu Marmației.
Este o reiterare a numeroaselor scandaluri care i-au avut drept protagoniști pe aceiași membri ai Composesoratului Borșa: în august 2017, borșenii conduși de Matei Mihali, președintele Composesoratului Borșa, însoțiți de un executor judecătoresc au pătruns în Prefectura Maramureș pentru a face același lucru pe care l-au făcut azi la Primăria Borșa. În luna mai 2018, aceiași membri ai Composesoratului au năvălit în birourile Primăriei Borșa pentru a lua documente. Sunt doar două exemple dinte multe altele ale presiunilor pe care Matei Mihali și acoliții lui le fac pentru a intra în posesia celor 17.00 de hectare de pădure pe care pretind că le au în posesie.
Episodul ”scaunul primarului”
Un nou episod al acestei povești care pare să nu se mai sfârșească s-a petrecut în cursul zilei de azi. Membrii Composesoratului Borșa au anunțat mare licitație pentru a valorifica mobilierul din mai multe birouri ale instituției, dar nu s-a prezentat nimeni. Supărat, Matei Mihali a încărcat cu mâna lui mobilierul din sala de ședințe, din biroul viceprimarului, al secretarei și din holul Primăriei. Deși pentru a face „impresie” Mihali și acoliții lui au anunțat că au „confiscat” și fotoliul primarului, acest lucru nu s-a petrecut.
„O mare parte din programul de lucru mi-l petrec pe teren, în mijlocul borşenilor, aşa că nu simt foarte tare lipsa unui fotoliu şi a unui birou. Activitatea unui primar nu este condiţionată de cele două piese de mobilier, deşi în mod fals unii cred că asta defineşte funcţia. Se înşală şi îi invit să ia parte alături de mine o zi la «viaţa de primar» care are de multe ori şi 20 de ore. În ceea ce priveşte litigiul cu Composesoratul Borşa, îi las pe cei în măsură, respectiv instanţa de judecată să emită păreri”, a subliniat Timiș Ion Sorin, primarul orașului Borșa.
Episodul de astăzi a început cu o încălcare a legii – deoarece pe adresa primăriei a sosit o adresă prin care era anunțată licitația, nicidecum ridicarea mobilierului – și s-a terminat cu un mare „fâs”, respectiv depozitarea mai multor mese, scaune și dulapuri într-o anexă din oraș.
Miza reală a scandalului
Miza reală a acestui scandal este una simplă – pentru cei care au ochi să vadă și cunosc istoria acestui proces care se întinde pe un sfert de secol deja. Fiind an electoral, Tony Mihali, fostul primar își dorește o revenire triumfală în primăria de unde a plecat ”noaptea ca hoții”, pentru că și-a anunțat noaptea demisia pe Facebook, și unde a jurat că nu va reveni niciodată. Acesta a solicitat instanței în anul 2012 să nu se revizuiască sentința de retrocedare a celor 17.000 de hectare de pădure și acum îi cere imperios actualului primar – tot pe Facebook – retrocedarea. La instanțele de la Sighetu Marmației, Baia Mare, Cluj se regăsesc anexate numeroase citații semnate de Tony Mihali prin care acesta își asuma că nu depune contestații la sentințele de retrocedare. O fi uitat de ele, dar își amintește perfect de angajamentul semnat în anul 2012, angajament care i-ar aduce nu mai puțin de 2.000 de hectare drept răsplată pentru înlesnirea retrocedării celor 17.000 de hectare de pădure.
Din păcate, borșenii sunt cei care suferă în tot acest circ creat artificial și întreținut de personaje dornice de îmbogățire rapidă, indiferent pe ce căi.
Imbecilii ticalosi de la BORSA sunt renumiti pe plan international ,iar executori judecatoresti corupti gasesti cu duiumul in toata Romania preponderent in gasca uriasa de infractori si talhari unanim recunoscuti din PSD!
Imbecilii ticalosi de la BORSA sunt renumiti pe plan international ,iar executori judecatoresti corupti gasesti cu duiumul in toata Romania preponderent in gasca uriasa de infractori si talhari unanim recunoscuti din PNL!