Cireşele de mai sunt scumpe la gust. Fructele autohtonele au apărut în doar câteva pieţe din România. Chiar şi aşa, sunt mai ieftine decât cele aduse din însorita Grecie. Cele din import costă şi o sută de lei kilogramul. Nu e de mirare că din pieţe mulţi pleacă doar un pumn de cireşe, de poftă.
Sezonul cireşelor de mai în pieţele româneşti a început în forţă cu fructe aduse din Grecia.
(Reporter): La ce preţ aţi luat cireşele?
(Cumpărător): 100 de lei kilogramul, dar n-am luat 1 kilogram, de poftă.
Într-o altă piaţă din Capitală, în doar 24 de ore, comercianţii au scăzut considerabil preţul. Vineri, cireşele se vindeau 70 de lei kilogramul. Sâmbătă, în aşteptarea clienţilor, preţul a ajuns la 50 de lei. Ba chiar, la o tarabă, vânzătorii au apelat o strategie psihologică. Au afişat preţul de 49 de lei şi 99 de bani. Să nu fie impactul prea puternic.
Preţul cireşelor a devenit imediat motiv de ironie pentru internauţi.
Anul trecut, primele cireşe apărute în pieţe s-au vândut cu până la 200 de lei kilogramul.