Locuitorii din Baia Mare au posibilitatea de a cara molozul rezultat in urma lucrarilor realizate in imobilele proprietate personala cu un autoturism al societatii Drusal. Firma de salubritate pune la dispozitia cetatenilor o vola, lucratori, posibilitatea depozitarii gunoaielor si transportarea acestora la rampa de gunoi. Pentru toate aceste servicii, ei trebuie, insa, sa plateasca o taxa.
Desi aceasta varianta de transportare a deseurilor este valabila de aproape doi ani de zile, putini baimareni stiu de ea. “Aceasta posibilitate este pusa la dispozitia baimarenilor de aproape doi ani de zile, printr-o hotarare de Consiliu Local. Cei care doresc sa transporte molozul sau mobila veche trebuie sa faca o cerere de comanda la sediul nostru si sa aleaga capacitatea containerului pe care il vor, in functie de cantitatea si volumul deseurilor. Pot alege containere de la 4 la 16 mc”, a explicat Cristian Marosan, seful Corpului de Control al Drusal SA. Pretul inchirierii este de 36 lei/mc, iar plata se face dupa ridicare.
In cazul in care doritorul nu opteaza pentru containere, ci pentru saci si o vola, situatia difera. “In cazul in care cetateanul doreste sa arunce obiectele nedorite in saci, atunci tariful este de 46 lei pe zi, in care sunt incluse cheltuielile pentru ridicare, oamenii care se ocupa de aceasta chestiune, inchirierea volei, taxa de transport, taxa de depozitare si taxa de rampa”, a explicat Marosan.
Potrivit acestuia, vola se va afla de-alungul intregii zile in spatiul specificat de baimarean in cerere. “Dimineata ii aducem doritorului vola, isi incarca ce doreste, seara venim dupa ea si transportam gunoaiele la rampa”, a precizat Cristian Marosan.
Sursa: Catalin Tineghe