Barbatii romani iau in farfurie, in medie, 2,5 portii de mancare din fiecare fel in hotelurile all inclusive de pe litoral, o mare cantitate ramanand neconsumata, in timp ce femeile obisnuiesc sa consume portiile normale.
„In general, la all inclusive, barbatii pun in farfurie, in medie, 2,5 portii de mancare din fiecare fel, o mare cantitate ramanand insa neconsumata, in timp ce femeile obisnuiesc sa consume portii normale. In plus, tendinta ultimilor doi ani arata ca femeile sunt, in proportie de peste 70%, predispuse catre produse de origine vegetala (diverse salate, preparate din soia, cereale integrale, lactate dietetice, branzeturi etc.) care nu le pun in pericol silueta”.
In topul preferintelor culinare ale barbatilor, „vedetele” serviciiilor hoteliere all inclusive de pe litoralul romanesc sunt micii, carnaciorii afumati, fripturile de porc si vita, ciorbele de burta si vacuta, tigaia picanta, puiul la ceaun si pastrama de oaie.
„In general, turistii care aleg sejururile all inclusive solicita o cat mai mare diversitate a produselor alimentare. Dar, din experienta noastra, preferatele barbatilor sunt preparatele traditionale, cum ar fi tochitura dobrogeana, mititeii, fripturile si, in general, alimentele pe baza de carne. In ceea ce priveste femeile si copiii, acestia solicita, intr-o masura mult mai mare produse dietetice, cerealele si branzeturile si, in general, alimentele de tip bio care sustin un regim de viata mai activ”, a spus Georgeta Bari, directorul unui hotel.
Turistii romani care aleg serviciile all inclusive pentru litoralul romanesc sunt, in general, familii cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani, peste 80% fiind insotiti de 1-2 copii.
In ultimii doi ani, hotelierii care au implementat servicii all inclusive pe litoral romanesc, au incepu sa organizeze excursii optionale de o zi in Delta Dunarii sau Bulgaria.
Mareea estimeaza pentru sezonul 2015 o crestere cu cel putin 10% a traficului turistic catre Marea Neagra, principalul motiv al cresterii cererii datorandu-se unei reorientari a turistilor consumatori de vacante all inclusive in Bulgaria.
Anul trecut, pe litoralul romanesc existau 6.750 de locuri in hotelurile all inclusive, iar pana in prezent capacitatea unor astfel de structuri a crescut cu 581 de locuri.
Sursa: Mediafax