Vezi VIDEO
Cate 1.000 de fani, pentru fiecare an din cei 40 de cariera. Nemtii de la Scopions au avut surpriza sa gaseasca, pe stadionul Cluj Arena, de doua ori mai multi spectatori decat la concertul sustinut in vara, la Bucuresti. Sambata, 8 octombrie, ei au fost intampinati la scena de peste 40.000 de voci, care le-au urat bun venit in Transilvania si care i-au acompaniat neintrerupt pe parcursul celor 90 de minute de concert. Show-ul a fost memorabil si ar putea sa le dea de gandit in privinta deciziei de retragere componentilor trupei, care nu au mai cantat de mult in fata unui public atat de numeros. In randul spectatorilor s-au aflat extrem de multi tineri, dovada ca vremea pieselor Scorpions e departe de a fi apus si ca ar fi pacat ca turneul „Get Your Sting and Blackout World”, in cadrul caruia a avut loc si acest concert, sa fie unul de adio, cum s-a anuntat initial.
___________________________
CITESTE SI:
* CONCERT SCORPIONS – Maramureseni, pe scena Scorpions – vezi impresile de pe Cluj Arena (VIDEO & FOTO)
* EXCLUSIV – CONCERT SCORPIONS – Scorpions ii saluta pe fanii din Maramures si ii asteapta pe stadionul din Cluj pentru un uragan rock
___________________________
Hiturile heavy-metal care i-au facut celebri pe baietii de la Scorpions in anii ’80 – „Rock me like a hurricane”, „Holyday”, „The zoo”. „Still loving you”, „Big city nights”, „When the smoke is going down” si, evident, „Wind of change” – au fost asteptate cu sufletul la gura de catre fanii veniti din toate colturile tarii, dar si din alte tari precum Ungaria sau Ucraina. In fata scenei, unii rockeri au plans, altii au strigat pana au ramas fara voce cerand noi si noi melodii. Au fost si cupluri la a doua tinerete, care s-au imbratisat si au dansat romantic pe piesele care cu multi, multi ani in urma le-au unit destinele, dar si copii de-o schioapa ce urmareau spectacolul de la inaltime, pe umerii parintilor lor.
Reactia publicului a fost extraordinara si i-a facut pe membrii trupei germane sa dea ce au mai bun. Au avut o miscare scenica buna, care nu le-a tradat varsta, si chiar un mic numar de acrobatie, in care solistul Klaus Meine s-a urcat pe picioarele chitaristilor trupei pentru a saluta publicul. Culorile Romaniei au fost in prim-plan pe scena mare parte din concert pentru ca vocalistul si-a infasurat dupa gat si la microfon steaguri primite in dar de la spectatorii aflati in primele randuri. Solistul le-a adresat fanilor si cateva cuvinte in limba romana. „Buna seara, Cluj! Ce mai faci?”, a spus el cu accent german, multumindu-le ulterior tuturor celor care de-a lungul anilor le-au cumparat albumele si i-au ajutat sa ajunga in top.
Show-ul a punctat asupra trecerii anilor. In spatele scenei au fost proiectate in permanenta imagini din vechile concerte si videoclipuri, iar Meine a amintit despre Moscova si caderea Cortinei de Fier inainte de a lasa sa se auda celebrul fluierat care incepe piesa „Wind of change”. Solo-ul de tobe al lui James Kottak, care s-a derulat pe un podium ridicat la cativa metri inaltime si a electrizat publicul, a fost si el gandit ca “un tribut adus trupei Scorpions”, dupa cum a explicat chiar bateristul cu o zi inaintea concertului. Rudolf Schenker si Matthias Jabs nu s-au lasat nici ei mai prejos, condimentand spectacolul cu solo-uri de chitara.
In playlist au figurat si piese de pe ultimul album „Sting In The Tain”, scos pe piata in 2010, cum ar fi „The best is yet to come”, dar ultimele acorduri cantate in fata publicului de pe Cluj Arena au fost ale unei piese vechi de 20 de ani – „Send me an angel”. Klaus Meine, dar si James Kottak, care au tinut sa multumeasca inca o data publicului pe final de concert, nu au promis sa revina in Romania, insa le-au amintit fanilor ca pregatesc un nou album care va ajunge curand si pe piata din Transilvania. „Comeback” va fi practic o reeditare a hiturilor Scorpions si urmeaza sa fie lansat la inceput de noiembrie.
In public s-au aflat sute de maramureseni, insa o surpriza mare a fost aceea de a avea o multime de reprezentanti ai judetului si pe scena, in deschiderea concertului Scorpions – incepand de la cantautorul Grigore Lese, care a combinat muzica traditionala din Maramures cu bataile in butoaie ale baietilor de la Senzor, continuand cu trupa „Iza”, care a dus cetera, zongora si dansul popular in fata celor peste 40.000 de spectatori de la Cluj si incheind cu baimareanul Florin Stefan care s-a reintors in trupa clujenilor de la „Semnal M” si care a fost incantat sa vada cum s-au pregatit de spectacol sunetistii nemtilor. Cu declaratii ale acestora, dar si cu imagini video de la concert vom reveni in orele urmatoare.
Sursa: Larisa Cordea