Sotii Manoleanu – soprana Bianca Manoleanu si pianistul Remus Manoleanu, sustin, luni – 2 noiembrie, un concert in sala de spectacole a Liceului de Arta Baia Mare, programat sa inceapa la ora 18.00. Cei doi au mai concertat in Baia Mare, iar acum au revenit cu un program care include sonate scrise de Ludwig van Beethoven (Sonata Nr. 27 in Mi minor, Op. 90 – Con vivacita e sempre con sentimento ed espressione; Non troppo vivace e cantabile assai / Sonata Nr. 23 in Fa minor, Op. 57, „Appassionata” – Allegro assai; Andante con moto – attacca; Allegro ma non troppo – Presto), precum si cantece de Valentin Timaru si bucati muzicale ale lui Dan Dediu, Carmen Petra Basacopol si Adrian Pop. Intrarea la spectacol este libera.
Cu ocazia prezentei in Baia Mare, soprana isi va lansa si doua din cartile sale. Bianca Manoleanu s-a impus in arta interpretativa ca soprana cu o foarte mare forta de expresie, cu o frazare impecabila si o distinctie aparte. Ea a colaborat cu orchestrele filarmonicilor din Bucuresti si din tara si a sustinut numeroase concerte vocal-simfonice in compania unor prestigioase formatii in Ungaria, Germania, Franta, Italia, Japonia. A publicat doua carti pe tema sa predilecta – liedul romanesc: Directii poetice in creatia romaneasca de lied a secolului XX si Calatorie in lumea poetica a liedului romanesc contemporan.
Duo-ul Bianca si Remus Manoleanu a devenit binecunoscut in ultimii ani, prin turnee efectuate in: Olanda, Germania, Japonia, America, Ungaria, Siria. Sotul sopranei a terminat Liceul de Muzica din Cluj-Napoca, clasa de pian a doamnei Valeria Taban, dupa care a absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucuresti in 1972, unde a lucrat cu Ovidiu Drimba, Gabriel Amiras si Gh. Halmos, in anul absolvirii castigand si o bursa nationala George Enescu. Este doctor in muzica, iar in prezent este conferentiar universitar doctor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Concerteaza curent in Romania si in strainatate (Marea Britanie, Brazilia, Coreea de nord, Rusia, Germania, Olanda, Franta, Syria, Statele Unite etc.) Si el a publicat in anul 2008, la Editura UNMB, doua carti: Muzica sub semn ludic si Paradigme ludice in muzica romaneasca.
Sursa: Ioana Osan