Fanii concursurilor culinare televizate se pot ingrasa dupa ce se uita la astfel de emisiuni la televizor, arata un studiu american care s-a ocupat de efectele concursurilor culinare asupra greutatii telespectatorilor, relateaza 20minutes.ch.
Smantana, untul, uleiul sunt elemente de baza cu care lucreaza candidatii de la concursurile culinare pentru ca produsele lor trebuie sa fie gustoase. Numai ca aceste retete pot avea repercusiuni directe asupra telespectatorilor, care fac si ei acasa felurile de mancare pregatite la concurs. Conform studiului american, cei care se uita la astfel de emisiuni si se inspira din ele in pregatirea meselor se ingrasa mai mult decat ceilalti. Ei cantaresc in medie cu 5 kilograme mai mult din cauza sarii si grasimilor din mancare.
Comentand studiul in Le Nouvel Obs, medicul endocrinolog si diabetolog Jean-Michel Borys afirma ca acesta este relativ corect, fiind realizat pe persoane intre 20 si 35 de ani, perioada a vietii in care tinerii se ingrasa frecvent.
Medicul adauga totusi ca emisiunile culinare televizate sunt un lucru bun fiindca ii fac pe telespectatori sa isi doreasca sa manance si sa creeze lucruri noi. ‘Emisiunile ii invata sa isi diversifice felurile de mancare si sa incerce tehnici noi. In plus, ofera o imagine buna a gatitului, facandu-ne sa punem capat aservirii femeii, pentru care sortul ar fi un accesoriu inevitabil’.
Sursa foto: Agerpres
Sursa: Agerpres