Aproximativ 27.000 de candidati care au obtinut cel putin nota 5 la inspectiile speciale sau la probele practice au fost inscrisi la proba scrisa de miercuri a concursului de titularizare in invatamant, pentru sesiunea de anul acesta fiind disponibile peste 4.100 de posturi sau catedre vacante.
Potrivit Ministerului Educatiei, proba scrisa din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice si a catedrelor vacante sau rezervate se va desfasura miercuri, de la ora 10.00, in 87 de centre de examen.
Aproximativ 27.000 de candidati care au obtinut cel putin nota 5 la inspectiile speciale la clasa sau la probele practice desfasurate in perioada 27 mai – 26 iunie s-au inscris pentru sustinerea probei scrise. In cazul celor peste 4.300 de absolventi ai promotiei curente, fisele de inscriere pot fi validate pana miercuri dimineata, a precizat Ministerul Educatiei.
Pentru concurs au fost publicate 4.189 de posturi didactice si catedre vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata, dintre care 2.528 in mediul urban si 1.661 in rural.
Un numar mare de candidati s-a inscris pentru ocuparea posturilor de educatoare, profesori pentru invatamantul prescolar (4.702), invatatori, profesori pentru invatamantul primar (4.110), limba si literatura romana (2.855), educatie fizica (2.188) si limba si literatura engleza (1.932).
Cele mai multe locuri vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata sunt pentru posturile didactice de educatoare, profesori pentru invatamant prescolar (994), invatatori, profesori pentru invatamant primar (896) si muzica instrumentala (221).
Pentru sustinerea probei scrise, candidatii vor fi prezenti in sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 si cel mai tarziu la ora 9.00, inainte de comunicarea subiectelor. Dupa primirea subiectelor, durata de redactare a lucrarilor este de patru ore, timp ce poate fi depasit cu una-doua ore doar in cazul celor noua candidati cu anumite deficiente, acestia fiind din Capitala si din judetele Buzau, Caras-Severin, Cluj si Vrancea, potrivit Ministerului Educatiei.
Subiectele, traducerea acestora in limbile minoritatilor nationale si baremele de evaluare pentru cele 149 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare si Examinare si vor fi publicate, dupa sustinerea probei scrise, pe http://subiecte2015.edu.ro. Lucrarile scrise vor fi evaluate in 11 centre constituite la nivel national.
Primele rezultate vor fi afisate in 20 iulie, la sediile inspectoratelor scolare si pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015. Contestatiile la proba scrisa se depun la sediile inspectoratelor scolare judetene in zilele de 20 iulie, dupa afisarea rezultatelor, pana la ora 21.00, si 21 iulie, pana la ora 15.00. Rezultatele finale vor fi afisate in 24 iulie, la sediile inspectoratelor scolare judetene si pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015.
Repartizarea candidatilor pentru angajare pe perioada nedeterminata va fi facuta in sedinte publice organizate de centrele de concurs in 27 si 28 iulie.
Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la proba practica si inspectia speciala la clasa in profilul postului.
In vederea angajarii pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 atat la proba scrisa, cat si la proba practica si inspectia speciala in profilul postului.
Candidatii care au obtinut cel putin media 5 la inspectiile la clasa in profilul postului, in cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2015, au avut posibilitatea sa foloseasca acest rezultat si in cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice si catedrelor vacante sau rezervate in unitatile de invatamant preuniversitar, a precizat Ministerul Educatiei.
Sursa: Mediafax