Sapte echipe de liceeni si-au demonstrat cunostintele de limba engleza in cadrul unui concurs organizat astazi, 24 mai, de catre Asociatia American International School of Transylvania (AIST) din Baia Mare. Pe langa provocarea de a vorbi numai in limba engleza, elevii au trecut printr-un test de cultura si civilizatie a statelor anglofone, iar la final, acestia le-au pregatit celor din juriu cate un moment artistic cu aceeasi tematica, fiind rasplatiti pe masura.
Evenimentul intitulat „Let’s put the face to English” a fost organizat cu scopul de a atrage atentia asupra importantei limbii engleze si, totodata, pentru a-i familiariza pe elevi cu traditiile si cultura statelor anglofone. Acestia au avut de trecut prin patru probe, insa competitia a fost pe placul tinerilor, care s-au declarat incantati de ineditul probelor.
„In primul rand, mi s-a parut ceva interesant si nu in fiecare zi in Baia Mare se intampla astfel de activitati. In plus, am putut sa imi exersez limba engleza prin aceste activitati, unde se vorbeste numai in engleza. Noi, ca echipa, reprezentand California, am incercat sa le aratam celor care au fost spectatori un cantec original din California si despre California, cantat de cei de la «The mamas & The papas»”, a marturisit Danut Pop, unul dintre participanti.
Echipele de elevi au reprezentat state ale SUA, precum Texas sau California, dar si tari ca Africa de Sud, Anglia sau Australia. Tinerii au incercat sa raspunda corect la cat mai multe intrebari, impresionandu-i pe cei din juriu cu nivelul de cunostinte despre cultura statelor anglofone.
„In primul rand, realizeaza importanta acestei limbi, a limbii engleze si faptul ca este raspandita peste tot in lume. Ii ajuta si la schimbul de experienta, schimbul de cultura, a fost un eveniment legat de multiculturalitate. Elevii s-au descurcat foarte bine, momentele artistice au fost deosebite, foarte, foarte impresionante, iar nivelul lor de cunostinte, pe ceea ce au avut de pregatit, a fost undeva la inaltime”, a declarat reprezentantul organizatorilor, Mihai Gherasim.
La final, mesele la care au stat echipele participante s-au tranformat in „ambasade”, iar membrii juriului le-au oferit liceenilor diplome de participare si produse traditionale din statele reprezentate.
Sursa: Gabriela Kuhajda