S-a incheiat cea de-a 14-a editie a celui mai mare concurs de arte pentru liceenii din Romania, LicArt, condus de jurnalistul si scriitorul Radu Herjeu. Ca in fiecare an, finalistii celor doua sectiuni, Poezie si Fotografie, au petrecut o saptamana in Tabara de Creatie de la Poiana Brasov, organizata cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului.
Aici, utilul s-a lasat impletit cu placutul, la numeroasele workshopuri sustinute de poetul Razvan Tupa si fotografii Vlad Eftenie, Dan Besliu si Ionut Stoica, in cele cateva excursii tematice si in numeroasele concursuri interdisciplinare.
La finalul taberei au fost anuntati si castigatorii actualei editii LicArt. La Fotografie, cele 4 premii, in valoare de 1500 de lei fiecare (sponsorizate partial de Fotohobby), au mers la Andrei Arion (Alesd) – fotografie alb-negru, Costin Fetic (Buzau) – fotografie portret, Patricia Hilbert (Baia Mare) – fotografie diversa, Ioana Sanda (Tg. Mures) – serie fotografica.
La poezie, premiul I (o tableta Samsung 10” + 300 de lei) a revenit lui Mihnea Balici (Piatra Neamt). El a fost urmat pe podium de Mircea-Andrei Florea (Bucuresti) (premiul II – 700 de lei) si Costel Onofras (Sibiu) (premiul III – 500 de lei). Premiul pentru cea mai buna serie poetica (600 de lei) a ajuns la Suceava, prin Cosmina Stefania Oniciuc. Gasiti toate creatiile premiate pe site-ul www.licart.ro
Marile jurii la cele doua sectiuni au fost formate din personalitati marcante din domeniile respective: poetii Razvan Tupa, Radu Vancu si criticul Paul Cernat, respectiv fotografii Vadim Ghirda, Vlad Eftenie si Bogdan Panait.
La editia a 14-a a LicArt s-au inscris 832 de liceeni la sectíunea Fotografie si 427 la Poezie. Valoarea totala a premiilor (neincluzand Tabara) a fost de 15.000 de lei.
In curand va incepe editia aniversara, a 15-a, a celui mai mare concurs de arte din Romania, LicArt.
***
LicArt, cel mai mare concurs din Romania e pe cale sa devina una dintre cele mai puternice miscari culturale din tara. De 14 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-si masura fortele artistice, de a-si arata talentul si de a fi apreciati de personalitati remarcabile .
LicArt a stimulat simtul artistic al multor tineri, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, prin oferirea la finalul fiecarei editii a unor premii deosebite sau a posibilitatii de a participa la work-shop-uri sustinute de profesionisti, dar, in primul rand, prin faptulul ca ofera an de an posibilitatea ca o noua generatie sa fie integrata in Familia LicArt.
In aceasta perioada dificila, LicArt ramane printre prea putinele spatii de afirmare a valorii, in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi.
LicArt este organizat de Clubul Noua ne Pasa, in parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului.
Sursa foto: www.licart.ro
Sursa: Clubul Noua ne Pasa