O echipa de studenti formata din Adrian Barbos, Kim Velker, studenti in anul I la specializarea Informatica, si Andrei Calbajos, student in anul II la Informatica, ambii la Centrul Universitar Nord Baia Mare, au obtinut rezultate deosebite in acest an universitar la concursurile stiintifice studentesti. Sub indrumarea lector dr. Camelia Pintea, acestia au elaborat proiectul Student+, care este o aplicatie Android proiectata pentru a fi utilizata de grupuri de studenti sau de catre angajati ai unor companii. Aplicatia ofera utilizatorilor diverse functii utilitare, inclusiv pe aceea de a fi la curent cu noutatile din grupul sau compania din care fac parte.
Echipa a participat cu aceasta realizare la doua manifestari stiintifice studentesti organizate in tara in luna mai 2014. Prima dintre ele a fost Conferinta Internationala „Imagination Creativity Design Development” (ICDD), organizata la Sibiu, sub egida Ministerului Educatiei Nationale, in perioada 15-17 mai, de Universitatea „Lucian Blaga”.
La conferinta au participat studenti de la mai multe universitati din tara si din strainatate. Lucrarea comunicata de studentii baimareni a fost acceptata si publicata in volumul Proceedings of the Fourth International Students Conference on Informatics ICDD 2014. Proiectele prezentate la aceasta conferinta au fost atat teoretice cat si practice. Proiectul Student+ sustinut de studentii din Baia Mare a fost apreciat de toti participantii, echipa care l-a elaborat fiind si prima echipa premiata de compania IT iQuest, care a sponsorizat premierea.
Aceeasi echipa a participat cu o varianta imbunatatita a acestui proiect si la Sesiunea Nationala de Comunicari Stiintifice Studentesti, editia a 8-a, organizata de Departamentul de Informatica din cadrul Facultatii de Matematica si Stiinte ale Naturii si de Asociatia Societatea pentru Tehnologii Computationale de la Universitatea din Craiova, in perioada 30-31 mai.
Participantii au fost atat de la Universitatea din Craiova, dar si de la alte universitati din tara. De aceasta data, proiectele prezentate au fost doar practice, proiectul prezentat de echipa din Baia Mare fiind incadrat in categoria „Aplicatii utilitare”. Prezentarea aplicatiei a fost foarte apreciata in mod deosebit si a durat aproape 30 de minute, fiind prelungita de sesiunea de intrebari, desi in medie o prezentare avea alocate doar 10-15 minute.
Ca urmare a acestui fapt, proiectul a fost rasplatit cu premiul III si cu un voucher de la sponsorii competitiei, la fel ca si participantul baimarean de anul trecut, Daniel Pop, pe atunci student la specializarea Informatica, anul III, actualmente student la Masteratul „Informatica si Inginerie Software” de la Facultatea de Stiinte, CUN din Baia Mare.
Sursa: Emm