Sa mansardezi un bloc inseamna sa mai ridici un etaj asemanator unui pod pe terasa cladirii. Statisticile arata ca, in Baia Mare, doar 1% dintre blocurile din municipiu au fost mansardate. Este vorba, in majoritatea cazurilor, de baimareni care locuiesc la ultimul etaj al blocurilor si si-au extins apartamentul la mansarda. Exista insa si blocuri (circa 60%), care au fost doar acoperite, fara ca spatiile respective sa poata fi… locuibile.
Pentru a se putea face mansardare, trebuie indeplinite, in ordine, obligatoriu, mai multe conditii: acordul tuturor proprietarilor, inclusiv cu privire la conditiile financiare de inchiriere, vanzare sau concesionare in baza unei analize financiare; scoaterea din indiviziune si stabilirea regimului juridic al spatiului supus mansardarii; aprobare de la proiectantul cladirii, pe baza de proiect tehnic sau, daca acesta nu mai exista, intocmirea unui nou Plan tehnic al cladirii, de o persoana specializata si autorizata in baza unei expertize tehnice, urmata de Proiectul mansardarii; aprobarea Proiectului, de catre Primarie, in scopul autorizarii constructiei si obtinerii Certificatului de Urbanism; executia sa fie facuta de o societate de constructii cu experienta in astfel de lucrari; existenta unei asigurari atat pentru constructia mansardei, cat si pentru restul cladirii.
Titlu din ziar:
In Baia Mare, doar 1% din blocuri sunt mansardate
Teoretic, mansardarea blocurilor este o solutie buna pentru cresterea numarului de locuinte
Revista presei din Baia Mare – 18 iunie 2008. Informatia zilei
Sursa: Adrian Mandru
În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai mult