Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, in unanimitate, propunerea ministrului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Catalin Predoiu, de numire a lui Daniel Morar in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Potrivit legii, avizul CSM este unul consultativ, decizia finala apartinand presedintelui Traian Basescu. Saptamana trecuta, Catalin Predoiu a anuntat ca a decis sa il propuna pe Daniel Morar pentru un nou mandat la conducerea DNA.
Prezent la sedinta CSM, Daniel Morar a declarat ca prin masurile luate in perioada 2005-2008 si-a atins obiectivul de a face din DNA o institutie capabila sa lupte impotriva coruptiei si a prezentat obiectivele pe care le-a urmarit in mandatul anterior pentru intarirea capacitatii de actiune a DNA, propunand in perioada 2005-2008 mai multe modificari legislative. El a precizat ca de la numirea lui la sefia DNA a procedat la evaluarea rezultatelor activitatii si analizarea modalitatilor de imbunatatire a acesteia, propunand mai multe modificari, cea mai importanta fiind aceea din 2005, cand a fost extinsa competenta directiei pentru o anumita infractiune.
In varsta de 42 de ani, Daniel Morar a fost numit, pentru prima data, la sefia DNA de presedintele Traian Basescu, care, in 11 august 2005, a semnat decretul prezidential pentru desemnarea acestuia, la propunerea ministrului Justitiei de atunci Monica Macovei.
Absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Daniel Marius Morar si-a inceput cariera in 1990, ca procuror stagiar la Procuratura din Targu-Mures, dupa care, din 1992 si pana in 1994 a fost procuror la Procuratura din Cluj-Napoca. Din 1994 si pana in 1997, a ocupat functia de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj. Prima functie de conducere detinuta a fost cea de procuror-sef al Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, pe care a exercitat-o de la 1 ianuarie 1999 si pana pe 25 iulie 2002, cand si-a dat demisia, continuand sa-si desfasoare activitatea ca procuror al institutiei.
Daniel Morar a instrumentat dosare complexe, printre care se numara cele privindu-i pe deputatul Gabriel Bivolaru, prim-vicepresedintele Bancii „Dacia Felix”, Mircea Hosu, presedintele Sectiei Penale a Curtii de Apel Cluj, Viorel Burzo, cauza lui Iulian Somesan de la Sigo SA Cluj, care a inselat peste 1.000 de persoane printr-un joc piramidal tip „Caritas”.
Sursa: Agerpres
În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai mult