11 consilieri locali din Cavnic iau atitudine şi anunţă preselecţie pentru echipa locală de fotbal, Minerul Cavnic. Aleşii locali spun că îşi doresc resuscitarea sportului local şi reînscrierea echipei de fotbal în competiţiile sportive.
„La inițiativa consiliului local al orașului Cavnic: Echipa ,, Minerul Cavnic,, face selecție pentru toate categoriile de vârstă în vederea reinscrierea echipei de fotbal în competițiile sportive! Doritorii sunt rugați să il contacteze pentru detalii pe Domnul Varga Augustin la nr.de telefon 0757543559!!!Va asteptam in numar cat mai mare!!!! Consiliul Local garantează sprijinul!!
Ps: o distribuire ne-ar ajuta sa resuscitam sportul pt oras !!!”, a postat pe pagina personală de Facebook, Dan Daniel, consilier local liberal.
AS Minerul Cavnic a fost un club de fotbal din Cavnic, România care ultima dată a evoluat în Liga a IV-a Maramureș.
Minerul Cavnic a luat ființă în 1934, are culorile roșu-albastru, iar în 1971 a promovat pentru prima dată în Divizia C. Peste 2 ani a ajuns și în eșalonul al doilea, cu antrenorul Ion Bartha la cârmă. Din lot au făcut parte, printre alții, Ficzay, Kiss, Szimai, Luncan, Timar, Ciutacu, Frăsineanu, Daubner, Varga, V. Pop, D. Pop, Csatlos.
În vara lui 1974 a retrogradat în C, revenind în B în ’76, dar numai pentru un singur sezon. Cele mai bune performanțe din istoria clubului au fost realizate în 1979-80 și 1982-83, când minerii s-au situat pe locul 6 în eșalonul secund. Până în 1993, Minerul a evoluat fie în B fie în C, după care a retrogradat în Divizia D. A mai avut o revenire, dar din 1996 se scaldă doar în eșalonul al patrulea al fotbalului românesc.
AS Minerul Cavnic este una dintre echipele de tradiție ale județului Maramureș. După revoluție, echipa care a evoluat ani buni în cea de-a doua divizie a țării, a intrat într-un con de umbră, la fel ca majoritatea echipelor din Maramureș. A fost retrasă din campionat în 2017.
Căvnicarii sunt nemulţumiţi de faptul că echipele sportive din oraş nu beneficiază de sprijin din partea actualei administraţii publice locale, actualul primar preferând să investească mai mult în activităţi culturale.