Teoreticienii feminismului ar trebui sa se aseze inainte de a citi aceasta stire publicata de cotidianul Vaticanului, Osservatore Romano. Conform publicatiei, masinile de spalat au facut mai multe pentru emanciparea femeilor decat inventarea pilulei anticonceptionale sau obtinerea de drepturi egale de munca cu barbatii.
Aceasta teza indrazneata a fost publicata cu ocazia Zilei Femeii sub titlul ”Masina de spalat si emanciparea femeii – Introduceti detergentul, inchideti usa masinii si relaxati-va”. Ce lucru a contribuit mai mult la emanciparea femeilor in secolul XX?, este intrebarea care ofera directie acestui articol scris, poate paradoxal, de catre o femeie.
”Dezbaterile sunt aprinse. Unii sustin ca a fost pilula (contraceptiva), altii sustin ca a fost vorba de liberalizarea avorturilor sau dreptul de a munci in afara gospodariei. Sunt unii teoreticieni care indraznesc sa mearga mai departe si avanseaza ideea ca masina de spalat le-a eliberat pe femei din inchisoarea domestica in care s-au aflat timp de secole”.
Autoarea articolului continua realizand o scurta trecere in revista a masinilor de spalat, de la primul model rudimentar ce a aparut in Germania in 1767 si pana la cele mai moderne masini de spalat din prezent care fac singure toata treaba lasandu-i femeii timpul necesar de a se emancipa.
Sursa: Agerpres