Vezi VIDEO
La trei luni dupa schimbarile din fruntea societatii Urbis, cea care se ocupa de transportul public in comun in zona metropolitana Baia Mare, noua conducere a prezentat un raport de activitate. Potrivit documentului, de la inceputul anului 2014 s-a realizat o economie de peste 26.000 de litri de combustibil in valoare de 154.482 de lei, datorita masurilor de monitorizare a consumului de carburant. In plus, in aceasta perioada s-au facut si o serie de modificari pentru asigurarea unui transport civilizat pentru calatori si conditii de munca mai bune pentru angajatii societatii.
Au trecut trei luni de cand Ion Pop a fost numit in functia de director al societatii Urbis, iar de atunci s-au luat o serie de masuri pentru prevenirea consumului nejustificat de carburant. Acesta a fost si principalul punct de interes pe agenda noii conduceri.
„Raportul prezentat de conducerea societatii pe primele trei luni constata in primul rand imbunatatirea activitatii in ceea ce priveste consumul de combustibil. Aici, mergand pe aceeasi procedura, urmand legislatia in vigoare si normativele interne, dar imbunatatind controlul si supravegherea fiind mai stricta, parte prin sistemele GPS, parte prin programele informatice si prin tinerea sub stricta supraveghere a tot ce inseamna consum, s-a realizat o economie de circa 26.000 de litri. Economie in sensul in care acesti bani nu mai sunt platiti catre furnizor“, a explicat Tudor Rusu, directorul tehnic al societatii Urbis.
Pe langa monitorizarea constanta a traseelor si consumului autobuzelor, actuala conducere se poate lauda si cu modernizarea sediului societatii, cladire care nu mai fusese reabilitata de aproximativ 15 ani.
„Sunt multe proiecte, parte realizate. Cladirea principala – sediul societatii – a suferit o reabilitare interioara, asta in ideea in care nu a fost facut acest lucru de cel putin 15 -20 de ani, si erau necesare pentru a crea conditii de munca corespunzatoare. S-au facut diverse investiti pe platformele de parcare a autobuzelor si s-au inlocuit imprejmuirile. Diverse cladiri care erau din fier, instalatii nefunctionale au fost dezafectate si de acolo chiar s-au obtinut niste venituri consistente, dar care s-au directionat inspre imbunatatirea tuturor conditiilor in ceea ce priveste activitatea“, a mai spus directorul tehnic.
Tot in aceste prime trei luni de activitate, s-au luat si alte masuri pentru imbunatatirea conditiilor oferite calatorilor. Astfel, au fost angajati mai multi controlori pentru a preveni calatoriile ilegale, s-au amplasat mai multe chioscuri de vanzare bilete pentru a creste accesibilitatea si a reduce numarul celor care circulau fara abonamente sau bilete, iar in perioada imediat urmatoare toate autobuzele si troleibuzele vor fi dotate cu camere de supraveghere.
In luna februarie, in urma verificarilor facute de noua conducere, sase soferi au fost concediati din cauza supraconsumului de motorina pe care l-au inregistrat mijloacele de transport in comun pe care le-au condus in anul 2013. Tot atunci, alti 38 de soferi au primit penalizari de 5-10% din salariu, iar inca 14 persoane au fost avertizate verbal.
Sursa: Cosmin Carp