Opt magazine care comercializeaza carne de porc au fost sanctionate inainte de Craciun, iar cinci localuri care au organizat petreceri au fost avertizate de Revelion de catre inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Maramures, care au luat la puricat unitatile de alimentatie publica, in perioada sarbatorilor de iarna.
In scopul prevenirii imbolnavirilor cu trichinella spiralis a la om, DSVSA a demarat o serie de verificari in unitatile de comercializare a produselor din carne de porc. “Inainte de Craciun, am facut controale tematice in tot judetul, in special in supermarket-uri si unitati de retail. 19 unitati au fost verificate, sapte s-au ales cu avertismente si a fost acordata o amenda in valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea conditiilor de igiena”, a explicat Victor Pop, seful serviciului Siguranta Alimentelor.
Nici localurile care au organizat petreceri de Revelion nu au scapat de controalele realizate de catre inspectorii DSVSA.
“Nu am avut timpul necesar pentru a calca pragul tuturor unitatilor de profil din judet. Le-am verificat insa pe cele mai mari si un numar de pensiuni. Amenzi nu am acordat, intrucat nu a fost cazul. Au fost aplicate cinci avertismente, pentru probleme care au putut fi remediate pe moment. Am constatat ca, in comparatie cu anii precedenti, unitatile au posibilitatea de a se aproviziona zilnic cu produse proaspete si au spatii potrivite pentru depozitarea acestora”, a explicat Victor Pop.
Sursa: Catalin Tineghe