Inspectorii sanitar-veterinari au luat la puricat unităţile situate în zonele de agrement şi localităţile de interes turistic, pentru a se asigura că alimentele pe care turiştii le consumă sunt conforme cerinţelor şi nu pot cauza toxiinfecţii alimentare.
Verificările au fost efectuate în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară siutuate în zonele de agrement, dar şi în localităţile de interes turistic. Astfel au fost verificate sute de pizerii, cantine şi unităţi de tip catering, însa de controale nu au scăpat nici supermarketurile, patiseriile sau depozitele de alimente.
Potrivit autorităţilor sanitar-veterinare, pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 650 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 675.500 lei.
Totodată, au fost eliberate 13 ordonanţe de suspendare a activităţii şi 22 de ordonanţe de interzicere a activităţii.