Directia de Sanatate Publica (DSP) Maramures a intensificat controalele la producatorii de alimente, in aceasta perioada. Inspectorii DSP ii avertizeaza insa pe maramureseni sa fie atenti la locurile de unde achizitioneaza lactate, produse de panificatie, patiserie-cofetarie ori produse din carne. Asta pentru ca riscul de imbolnavire este mare daca nu sunt respectate conditiile de igiena corespunzatoare.
Autoritatea de Control in Sanatatea Publica anunta controale intensificate in perioada de dinaintea Sarbatorilor Pascale, in domeniul alimentar. Astfel, vizate sunt preparatele din carne, lapte, produsele de patiserie-cofetarie, panificatie, dar si unitatile care organizeaza mese festive.
Consumatorii sunt insa avertizati in legatura cu unele reguli privind prevenirea imbolnavirilor: Una dintre acestea se refera la cumpararea produselor alimentare numai din unitati autorizate. De asemenea, clientii magazinelor trebuie sa fie atenti la termenul de valabilitate al marfurilor si la conditiile de pastrare a acestora.
”Alimentele perisabile (maioneze, creme, preparate din carne tocata) nu trebuie sa fie lasate la temperaturi necorespunzatoare”, a atentionat dr. Kristina Cucu, directorul coordonator adjunct al Autoritatii de Control in Sanatate Publica.
„In fiecare an, nerespectarea sau necunoasterea regulilor de igiena a alimentatiei cauzeaza imbolnaviri grave, cu toate consecintele acestora”, a mai precizat dr. Kristina Cucu.
Sursa: Angela Sabau