Painea neagra din brutariile maramuresene a fost luata la verificari de comisarii de la Protectia Consumatorilor. Controalele vin dupa ce s-au inregistrat reclamatii ca producatorii s-ar folosi de practici comerciale inselatoare, utilizand, in realitate, faina alba colorata cu zahar pentru prepararea painii negre. Subprefectul judetului Maramures, Gyongyike Bondi, le-a cerut autoritatilor de control sa verifice “la sange” unitatile de panificatie din judet pentru ca oamenii sa stie pe ce dau banii.
Multi dintre consumatori obisnuiesc sa cumpere painea neagra, pe motiv ca e mai sanatoasa, insa acestia pot cadea lesne in capcana producatorilor care utilizeaza faina alba colorata cu zahar. Numeroasele semnale in acest sens i-au determinat pe reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor sa dispuna ample verificari in privinta painii negre, pentru a se vedea continutul acesteia.
Chiar si subprefectul judetului Maramures, Gyongyike Bondi, s-a sesizat in privinta calitatii acestui sortiment de paine.
“Gustul e bun, dar nu stiu calitatea. Trebuie verificat daca painea e din faina neagra sau faina s-a colorat cu zahar ars sau mai stiu eu cum”, a spus Gyongyike Bondi.
Comisarul-sef al Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Maramures, Olivia Ardelean, a precizat ca la nivelul judetului au inceput deja controalele.
”Avem in control painea neagra, dupa ce am primit o programa de la Bucuresti. Verificam daca painea contine faina neagra sau si alta faina”, a precizat Olivia Ardelean.
Sursa: Camelia Tocaci