Seful Politiei Rutiere Cluj, Alexandru Muresan, a fost suspendat din functie, fiind pus la dispozitia Politiei Judetene, dupa ca a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Curtii de Apel Cluj pentru mai multe infractiuni, printre care uz de fals, inselaciune si fals in inscrisuri oficiale. Alexandru Muresan a fost trimis in judecata de Parchetul Curtii de Apel Cluj pentru mai multe infractiuni, printre care uz de fals, inselaciune, fals in inscrisuri oficiale, el fiind pus la dispozitia Inspectoratului.
Purtatorul de cuvant al Parchetului Curtii de Apel Cluj, Sebastian Dobrescu, a declarat, astazi, ca Alexandru Muresan a fost trimis in judecata pentru doua infractiuni de fals, doua de inselaciune, doua de fals in inscrisuri oficiale si alte infractiuni. Dosarul a fost inaintat Curtii de Apel Cluj.
La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Adnana Ilies, a declarat ca, in urma unei comunicari a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, primita in 17 iunie, dupa punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a lui Muresan, seful Politiei Judetene Cluj a emis o dispozitie privind punerea la dispozitie a ofiterului.
„Pe perioada punerii la dispozitie, Alexandru Muresan executa sarcini si indatoriri dispuse de seful IPJ, lucrand la serviciul cabinet”, a spus Adnana Ilies. Functia de sef al Serviciu Rutier este vacanta pana la ocuparea postului prin concurs. Presa a relatat, citand surse judiciare, ca Muresan este acuzat, printre altele, ca a incasat compensatii acordate de Ministerul de Interne pentru plata chiriei, in conditiile in care acesta detine o locuinta in municipiul Cluj Napoca.
Comandantul Politiei Judetene Cluj, Ioan Pacurar, a declarat referitor la informatia potrivit careia Muresan ar fi decontat ilegal contravaloarea chiriei, desi are locuinta, ca, din punctul de vedere al IPJ, chiria a fost decontata legal. „Intotdeauna exista o comisie, Muresan a adus documente, comisia le-a analizat si a acordat chirie in mod perfect legal”, a spus Pacurar.
Pe de alta parte, Alexandru Muresan a refuzat sa comenteze acuzatiile care i se aduc. Alexandru Muresan a fost sef al Serviciului Politiei Rutiere Cluj in perioada 2005-2011, iar din 2011 si pana in februarie 2013 a fost adjunctul sefului Politiei Judetene Cluj. In luna februarie a acestui an, Muresan si-a reluat postul de sef al Politiei Rutiere Cluj.
Conform presei locale, numele lui Muresan a fost legat de scandalul privind tratamentul de care a beneficiat omul de afaceri Calin Stoia, arestat pentru fapte de coruptie alaturi de fostul primar Sorin Apostu, in timp ce se afla in arestul Politiei Cluj.
Astfel, la sfarsitul anului 2011, omul de afaceri Calin Stoia a fost filmat de reporterii unui ziar in spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, unde se presupunea ca face tratament, in conditiile in care IPJ Cluj sustinea ca Stoia solicitase un consult medical.
Atunci, intr-un comunicat al IPJ Cluj se arata ca arestatul preventiv Calin Stoia solicitase un consult medical, medicul unitatii recomandand efectuarea de investigatii medicale de specialitate. Conform politistilor, in aceste conditii, Stoia era escortat zilnic la Spitalul Clinic de Recuperare din municipiul Cluj-Napoca si supravegheat in permanenta de catre un politist din cadrul Centrului de Retinere si Arestare Preventiva in tinuta civila, pe toata durata desfasurarii tratamentului.
La randul sau, seful IPJ Cluj, Ioan Pacurar, declara, la vremea respectiva, ca nu stia nimic despre tratamentul de care beneficia Stoia. In schimb, Directia Nationala Anticoruptie sustinea ca IPJ Cluj nu a informat DNA ca omul de afaceri Calin Stoia, arestat pentru coruptie, ar avea nevoie de tratament medical, administratia locului de detinere fiind obligata sa comunice de indata procurorului daca acuzatul sufera de o boala netratabila in reteaua ANP.
Ulterior, reprezentantii Politiei Cluj sustineau ca membrii conducerii Serviciului Teritorial Cluj al DNA au fost informati telefonic de catre seful Centrului de Retinere si Arestare Preventiva Cluj despre faptul ca omul de afaceri Calin Stoia avea nevoie de investigatii medicale complexe.
Ca urmare, ofiteri ai Corpului de Control din cadrul IGPR au inceput verificari la Inspectoratul de Politie Cluj, in cazul tratamentului medical de care beneficiaza omul de afaceri Calin Stoia. In urma verificarilor, IGPR a dispus ca trei ofiteri cu functii de conducere in Politia Judeteana Cluj si doi agenti de Politie sa fie cercetati prealabil pentru nereguli privind procedura de transfer pentru tratament a omului de afaceri Calin Stoia.
Pe de alta parte, Muresan a fost cercetat de DNA in urma unor acuzatii de coruptie lansate de patronul unei firme de paza. In acest caz, s-a decis neinceperea urmaririi penale.
Sursa: Mediafax