Încă suntem în plin context de sărbătoare. Nașterea Domnului aduce multă bucurie pentru toți credincioșii, însă nu toți oamenii se bucură de sărbătoare prin relaxare, petreceri cu familia sau un alt mod care pentru majoritatea pare normal. Așa că, există o mică parte care sărbătoresc prin muncă.
Am cunoscut și noi câteva persoane care au muncit de Crăciun, încercând să aducă zâmbete, să mulțumească și să-și încânte oaspeții.
Gazele de la Pensiunea „Sub Horita”, locație din inima Maramureșului Istoric, în localitatea Leordina, ne oferă locul ideal pentru cei care doresc un sejur liniștit, o vacanță de neuitat!
Pensiunea care dispune de 22 de locuri de cazare a fost locul în care petrecerea de Crăciun a fost trăită tradițional, maramureșenește, de mai mulți oasepeți.
„Dispunem de o capacitate de cazare de maxim 22 de locuri, repartizate în 7 camere și două apartamente, fiecare având baie proprie, pat matrimonial, televizor și internet Wirless ! Camerele tind vădit către modern, fiind spațioase și curate! Printre facilitățile oferite se diferențiază parcarea exterioară și interioară (supravegheata video) accesul la foișor dotat cu toate utilitățile, cuptor și plită cu lemne, spațiu pentru activități fizice în aer liber, leagăne pentru copii și multe altele. De asemenea, te poți bucura de un mic răsfăț la ciubăr și sauna, savurând un vin făcut de casă din strugurii bunicii sau o horincă de prune cum doar în Maramureș poți să bei. Tradiționalismului este prezent la noi prin gastronomie, oaspeții noștri se bucura de specialitatea casei: coleșă cu brânza, hremzele, tocăniță, plăcinte sau gogoși.” – spun administratorii pensiunii pentru redacția eMM.
Pensiunea „Sub Horita” a fost doar unul din sutele de locuri magice din Maramureș în care oaspeții și-au petrecut Crăciunul. Din păcate, toate locurile sunt ocupate și pentru petrecerea de Anul Nou, însă gazdele vă așteaptă cu alte ocazii. Informații în plus despre pensiune, pot fi accesate de pe acest link!
Se spune că oamenii din Maramureș sunt unii dintre cei mai ospitalieri români. În plus, aici încă se păstrează tradiții vechi de sute de ani, uitate în alte colțuri ale țării noastre. Acestea sunt transmise de la o generație la alta, devenind cartea de vizită a regiunii. Straie populare, colinde vechi și mâncare gustoasă, gătită „ca la bunica acasa”.
Faine tre sa fie gazelele din Maramu!