Iarna, datorită faptului că aerul este rarefiat, vizibilitatea în zonele montane este extrem de clară și fenomenele observate pe creste pot fi de-a dreptul spectaculoase. Așa s-a întâmplat în aceste zile în Munții Făgăraș, de unde au fost fotografiați, la peste 200 de kilometri distanță, Munții Rodnei și Munții Țibleș.
Sunt rare astfel de fenomene, iar cei care au parte de o astfel de experiență rămân marcați pe viață de spectaculozitatea pe care natura o oferă în zilele friguroase de iarnă.
Un astfel de norocos este Daniel Opaiț, fotograf de wildlife care își desfășoară activitatea în Munții Făgăraș și care urcă deseori pe crestele masivului pentru a imortaliza diferite specii de animale, de la urși și capre negre și până la acvile și rarele exemplare de râs. Zilele trecute, aflat într-o astfel de drumeție, Daniel Opaiț a fotografiat de pe crestele Făgărășene cele mai înalte piscuri ale Munților Rodnei și Țibleș, aflați dincolo de Depresiunea Transilvaniei, la peste 220 de kilometri distanță.
„Munții Țibleș și Munții Rodnei văzuți din Făgăraș. Mai ales iarna există situații în care atmosfera este clară, iar vizibilitatea pare nelimitată. Într-o astfel de zi cu inversiuni termice am putut observa toate masivele muntoase ce înconjoară Transilvania. Până la Țibleș sunt circa 200km. în linie dreaptă“, a scris Daniel Opaiț.