Orange România lansează cea de-a șasea ediție a #SuperCoders, proiect care își propune să contribuie la educația digitală a tinerei generații.
Caravana SuperCoders ajunge pe 10 octombrie la Baia Mare, iar copiii cu vârste între 10 și 14 ani sunt invitați să participe la un atelier gratuit de coding, începând cu ora 14:30, la Hotel Mara, pe Bulevardul Unirii, nr. 11. Cei mici vor descoperi limbajul de programare Scratch și vor crea animații, povestiri interactive și jocuri, folosind blocuri de cod. Înscrierile se fac pe site-ul https://responsabilitate-sociala.orange.ro/supercoders/ până pe 6 octombrie.
Caravana se va opri în alte 9 orașe, până pe 31 octombrie: Oradea, Alba Iulia, Brașov, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Galați, Tulcea, Iași și Bacău.
Dezvoltat de Orange împreună cu echipa Simplon România, programul #SuperCoders are trei componente – Caravana SuperCoders, Orange Coding Competition şi SuperCoders Online Academy. Acestea sunt concepute pentru a-i ajuta pe copii să asimileze într-un mod distractiv noțiuni elementare de programare, să le folosească apoi în cadrul unui concurs cu temă dată, pentru ca la final să învețe un nou limbaj de programare.
După etapa de învăţare – atelierele din cadrul Caravanei – în cadrul SuperCoders Coding Competition, participanții vor avea ocazia să pună în practică cunoștințele dobândite. Vor realiza o animație pe platforma Scratch, în cadrul unui concurs național, programat între 5 și 25 noiembrie. La competiție se pot înscrie copii din toată țara, condiția fiind să aibă cunoștințe minime de programare prin joc. Juriul și regulamentul vor fi disponibile în luna noiembrie pe orange.ro.
Pentru cea de-a treia etapă a programului, SuperCoders Online Academy, juriul va selecta 50 de câștigători dintre participanții la competiție, care vor fi anunțați pe 10 decembrie. Aceștia vor trece la nivelul următor și vor fi premiați cu un curs de 30 de ore interactive, în cadrul unei academii online. Astfel, vor descoperi bazele limbajului Python și vor fi inițiați în programarea bazată pe text.
Copiii accesează tehnologia de la vârste tot mai fragede, pe diverse dispozitive și canale. Părinții își doresc ca aceștia să participe la cursuri de informatică și robotică, datorită faptului că estimează că aceste domenii sunt necesare unui viitor de succes. În acest context, programul #SuperCoders – o iniţiativă de educație digitală – își propune să stimuleze tânăra generaţie să folosească tehnologia într-un mod creativ și distractiv, în scopul învăţării limbajelor de programare şi al dezvoltării competenţelor digitale necesare atât în activitatea lor din prezent cât și pentru meseriile viitorului care vor solicita astfel de capacităţi.