Cutremurul a avut loc duminică, 2 iulie, la ora 03:01:35, în zona seismică Vrancea, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Seismul cu magnitudinea de 3,4 s-a produs la adâncimea de 70,1 km.
Acesta s-a simțit în apropierea următoarelor oraşe: 36km V de Focșani, 71km N de Buzău, 73km E de Sfântu-Gheorghe, 88km S de Bacău, 88km SV de Bârlad, 88km E de Brașov.
Un cutremur puternic a avut loc, recent, în Marea Neagră
Un cutremur cu magnitudinea 4,6 s-a produs joi, 22 iunie, în Marea Neagră, la 59 km de Sevastopol, potrivit site-ului Centrului Seismologic European-Mediteranean.
Potrivit serviciului, cutremurul a avut loc la ora 05:42, ora Moscovei, la o adâncime de 10 km, în mare, la sud de Sevastopol.
Directorul al Institutului de Seismologie și Geodinamică al KFU V. I. Vernadsky, Yuri Volfman, a precizat pentru agenția Interfax că epicentrul a fost la 67 km sud-vest de Sevastopol.
„Datele încă vin. Cutremurul a fost resimțit în mai multe orașe – de la Alushta la Sevastopol, chiar, poate, în Evpatoria, dar asta este preliminar. Cred că nu vor fi consecințe grave, dar faptul că oamenii simțit tremurături este destul de probabil”, a spus el.
Crimeea este o regiune periculoasă din punct de vedere seismic. Oamenii de știință înregistrează până la 200 de cutremure pe an pe peninsulă. După cum s-a raportat, ultimii ani au devenit o perioadă calmă din punct de vedere seismic. Ultimul cutremur puternic a avut loc în Crimeea în septembrie 1927: în câteva zile, 70% din clădirile din Ialta au fost parțial distruse, trei persoane au murit, iar zeci au fost rănite.