Pamantul nu mai este plat, ci tot mai rapid, a declarat miercuri, la sediul ONU, Thomas Friedman, autorul best-seller-ului international ‘The World Is Flat’, in cadrul unui discurs despre tendintele care influenteaza lumea de azi, relateaza Xinhua.
Vorbind despre inovatii precum Uber, Facebook, retelele 4G sau despre computerul care genereaza algoritmi de scriere a stirilor pentru Los Angeles Times, el a afirmat ca „lumea devine tot mai rapida si inlaturam complexitatea din orice”.
El a citat un articol din TechCrunch, potrivit caruia „Uber, cea mai mare companie de taxi din lume, nu detine niciun autovehicul; Facebook, cel mai popular proprietar de media, nu creeaza niciun continut; Alibaba, cel mai mare retailer, nu are inventar, iar airbnb, cel mai mare site din lume pentru inchirierea de locuinte, nu detine nicio proprietate”. „Ceva interesant se intampla”, a adaugat el.
Afirmand ca „este un moment fantastic pentru a fi creator’ si din nefericire ‘un moment bun pentru a fi un demolator”, Friedman incearca sa evidentieze faptul ca atunci cand lumea se schimba atat de repede exista atat oportunitati, cat si provocari, dand exemplul gruparii Statul Islamic (SI), care foloseste instrumente ca Google si What’s APP ca pe un sistem de comanda.
In timpul acestei perioade de schimbare rapida, Friedman sustine ca ‘s-a terminat oficial cu rezultatele medii pentru tari’ si ca fiecare stat trebuie acum sa faca fata competitiei globale, incalzirii globale si impactului globalizarii asupra propriei capacitati nationale.
Friedman este un bine-cunoscut jurnalist si editorialist in SUA si a castigat trei premii Pulitzer. Articolele sale s-au axat pe temele globalizarii, terorismului sau Orientului Mijlociu.
Cartea ‘The World Is Flat — A Brief History of the Twenty-first Century’ l-a ajutat pe Thomas Friedman sa devina cunoscut la nivel mondial, fiind perceputa ca o metafora pentru uniformizarea sanselor din punct de vedere comercial, toti competitorii avand oportunitati egale, noteaza Xinhua.
Sursa: Agerpres