Secţia de Etnografie a Muzeului Pomiculturii şi Viticulturii Goleşti găzduieşte, începând de miercuri, 11 mai, expoziţia “Din zestrea Maramureşului“. Până în august, cei care incă n-au ajuns să vadă Maramureşul pot admira aici o părticică din această zonă a ţării.
Expoziţia se adresează nu doar argeşenilor, ci tuturor celor care îşi doresc un periplu în universul ţăranului maramureşean, pentru a descoperi din zestrea care a făcut Maramureşul celebru.
„Vizitatorii care vor trece pragul expoziţiei noastre de la Muzeul Goleşti vor descoperi un crâmpei din Maramureşul de odinioară: casa primenită de sărbătoare din care nu lipseşte masa, icoana frumos împodobită cu ştergar cusut cu măiestrie, patul cu <<rudă>>, pe care sunt etalate cele mai frumoase ţesături, dar şi costume tradiţionale specifice Maramureşului Voievodal, care au făcut ca acest tărâm binecuvântat să fie vestit în ţară şi în lume. Ne dorim ca această expoziţie să trezească în sufletul privitorilor dorinţa de a veni să ne vadă la noi acasă, la Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş din Baia Mare şi, de ce nu, de a vizita Maramureşul”, explică, pentru Adevărul, Monica Mare, managerul Muzeului Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, cea care a însoţit delegaţia din Maramureş prezentă, duminică, la Parada Portului Tradiţional de la Mioveni.