Legea Educatiei, modificata de la o zi la alta. Imediat dupa asumarea raspunderii, legea a aparut publicata in forma finala pe site-ul Camerei Deputatilor, iar la doar doua zile a aparut o alta varianta, din lege lipsind unele articole, a remarcat liderul PNL, Crin Antonescu in discursul din deschiderea sedintei Delegatiei Permanente a partidului de la Teatrul Municipal Baia Mare, desfasurata cu ocazia vizitei in Baia Mare. In acest context, Antonescu a declarat ca ar fi necesara chiar demisia premierului Emil Boc.
Harababura la nivel guvernamental este starea de lucru pe care a semnalat-o liderul PNL, Crin Antonescu, candidatul la alegerile prezidentiale. Acesta a declarat ca nici macar premierul Romaniei nu stie cu adevarat pe ce si-a asumat raspunderea. In plus, Antonescu a declarat ca legea Educatiei a aparut intr-o forma in ziua in care Guvernul si-a asumat raspunderea, ca la doua zile, sa apara o alta varianta a legii.
”Nici primul-ministru nu are habar pe ce si-a asumat raspunderea. In acest moment au disparut unele articole din legea educatiei, s-a modificat fata de forma initiala adusa, distribuita la asumarea raspunderii. Si-au asumat raspunderea pe o lege. O varianta apare pe site-ul Camerei Deputatilor si azi la doua zile, alta varianta apare la Ministerul Educatiei, alta apare la Camera Deputatilor”.
In plus, Antonescu a mai aratat ca premierul Emil Boc ar trebui sa-si asume raspunderea si fata de o posibila demisie a sa. ”Nicaieri aceasta asumare nu se face fara o dezbatere publica, fara un studiu prin care sa se vada ce impact va avea. Primul ministru cand isi asuma raspunderea impotriva vointei unor membri din propriul sau cabinet, o face fiind gata sa-si asume si demisia„, a afirmat Crin Antonescu..
Liderul PNL a mai aratat ca sedinta de asumare a raspunderii a fost marcata de momente caraghioase, fiind dat exemplul celor de la PSD care au purtat banderole albe pe brat in semn de nemultumire, dar fara sa aiba curajul de a iesi de la Guvernare. Liberalul a mai adaugat ca actualul Parlament este doar un ”simulacru” care n-ar mai fi existat, in lipsa liberalilor, chiar daca alcatuiesc o grupare minoritara.
Sursa: Camelia Tocaci