Vezi VIDEO
Blocul pentru care consilierul local Gheorghe Gradinaru s-a luptat cu Primaria Baia Mare timp de sase ani a inceput sa fie demolat de azi, 5 iulie, chiar de firma constructoare. Reprezentantii societatii care a cladit imobilul, aflat in apropierea Spitalului TBC Baia Mare, s-au supus unei sentinte judecatoresti prin care s-a revocat autorizatia de constructie acordata in prealabil de catre Primaria Baia Mare. Este primul bloc din Baia Mare care este demolat din ordin judecatoresc.
Dupa ce Curtea de Apel Cluj a dat castig de cauza consilierului local Gheorghe Gradinaru, prin sentinta definitiva si irevocabila pronuntata in data de 9 februarie, blocul a inceput sa fie demolat de o echipa de munctori, supravegheati insa de executorul judecatoresc Gheorghe Vucea, prezent in zona pentru ca garanta punerea in aplicare a deciziei magistratilor.
Imobilul a fost ridicat cu avizul municipalitatii intr-o zona in care orice constructie ar pune in pericol siguranta celorlalte cladiri, dupa cum au stabilit judecatorii, astfel incat Gradinaru, care are casa chiar langa bloc, si-a vazut, in sfarsit, visul implinit.
”Ca urmare a unei hotarari ramasa irevocabila, debitoarea s-a apucat sa desfiinteze de buna voie constructia. A depus in acest sens o adresa in acest sens pentru a-l instiinta pe creditor pentru a se evita executarea silita si cheltuieli suplimentare”, a declarat executorul judecatoresc Gheorghe Vucea.
Locuitorii din zona s-au aratat uimiti de faptul ca blocul urmeaza sa fie demolat. ”Nu stiu a cui este… Pacat ca se demoleaza, nu stiu cu ce drept”, a aratat unul dintre baimarenii care asistau la demolarea cladirii. Un altul a regretat banii investiti de proprietarii imobilului. ”Atata fier beton, atata beton, atata caramida, care se duc pe apa sambetei”, a spus un alt baimarean.
Aceasta nu este prima victorie a lui Gheorghe Gradinaru in fata Primariei Baia Mare, consilierul reclamand in instanta faptul ca imobilul construit ar fi provocat pagube locuintei pe care acesta o detine pe strada Sanatatii. In urma unei expertize a imobilului detinut de Gradinaru, s-a constatat ca pagubele produse de constructia blocului s-ar ridica la o treime din valoarea casei alesului local.
Din aceasta cauza, Gradinaru a cerut in instanta daune materiale de 250.000 lei si daune morale de 50.000 lei, iar judecatorii i-au dat castig de cauza. Chiar si in aceste conditii, alesul local a continuat lupta si a facut o sesizare catre Curtea de Conturi, nemultumit fiind de faptul ca primaria i-a platit cei 300.000 de lei din bugetul local, si nu din salariile functionarilor care au eliberat autorizatia de contructie fara discernamant.
Sursa: Andrei Gherghel