Miscarea de protest de pe Wall Street, in New York, a intrat in cea de-a treia saptamana, continuand sa inspire un numar in crestere de demonstranti din Statele Unite, uniti prin entuziasmul lor si nu neaparat de motivele care-i determina sa iasa in strada, relateaza CNN.
Miscarea, care a adoptat denumirea de „Ocupam Wall Street”, nu este condusa de un grup de persoane. Cu toate acestea, in fiecare zi are loc o „adunare generala” a protestatarilor, fie ca este vorba de persoane care se alatura miscarii pentru cateva ore, fie de cei care si-au instalat tabara in Lower Manhattan pentru a-si exprima o serie de nemultumiri, de la „lacomia corporatiilor” si preturile mari ale combustibililor, pana la insuficienta asigurarilor de sanatate. Ei discuta si se indreapta catre o misiune comuna, desi solicitarile curente sunt diverse.
„Ne-am adunat aici, in aceasta piata, pentru a da o forma a ceea ce vrem si a modului in care vom ajunge acolo”, a declarat Robert Segal, unul dintre protestatarii de pe Wall Street, la New York.
Insa lipsa unui mesaj coerent nu constituie o bariera pentru ca eforturi similare sa apara si in alte zone din Statele Unite. „Ocupam Chicago”, de exemplu, dureaza de peste zece zile, o miscare care a inceput prin apelul pe un site de a participa la „un mars urias dupa-amiaza”. De asemenea, pe un site „Ocupam Los Angeles”, lansat sambata cu un mars de la Pershing Square la primarie, se poate citi „Revolutia este in plina desfasurare. Nu (are loc) doar la stiri”.
La Boston, 34 de organizatii, intre care sindicate, organizatii etnice si grupuri de activisti care au ca misiune de la impiedicarea schimburilor de cote de dioxid de carbon si pana la probleme specifice justitiei, formeaza o coalitie de tipul miscarii de pe Wall Street. Grupul, care a organizat un festival si un mars vineri si sambata, iar in ultima perioada a vizat Bank of America, afirma pe site-ul sau ca are ca scop „sa le opreasca lacomia”, „sa lupte pentru o economie care functioneaza pentru fiecare dintre noi” si „sa construiasca orase democratice, juste si sustenabile”.
Site-ul demonstrantilor din Seattle descrie acest efort la nivel national ca pe o „miscare de rezistenta fara lideri, cu oameni de multe culori, genuri si convingeri politice”. „Unicul lucru pe care il avem cu totii in comun este ca noi suntem cei 99 la suta care nu vor mai tolera lacomia si coruptia celorlalti 1 la suta”, continua declaratia, referindu-se la „prapastia” dintre cei mai bogati americani si restul societatii. Majoritatea demonstratiilor de pana acum au fost pasnice, desi in unele cazuri s-au efectuat sute de arestari.
Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a fost externat
Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a fost externat, luni, din Institutul de Cardiologie „C.C. Iliescu” Fundeni, starea lui fiind buna si ritmul cardiac normalizat, a declarat directorul medical al institutiei, Serban Bubenek.
„Ion Diaconescu este bine. Ritmul cardiac a fost stabilizat la scurt timp de la internare, prin tratamentul administrat, dar a mai fost tinut in spital pentru a fi mai mult timp sub observatie”, a spus profesorul Serban Bubenek.
Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a fost internat vineri dupa-amiaza, la Institutul de Cardiologie „C.C. Iliescu” Fundeni din Capitala, din cauza unor tulburari de ritm cardiac.
„Tulburarea de ritm cardiac este o suferinta aparuta recent, probabil pe fondul unei deshidratari puternice si inerente varstei. Pacientul a venit si cu o stare de lipotimie”, declara sambata directorul medical al Institutului de Cardiologie „C.C. Iliescu” Fundeni.
El preciza ca Ion Diaconescu are o suferinta pulmonara inca din tinerete, cunoscuta de medici, dar nu aceasta a fost cauza tulburarii de ritm cardiac.
„La varsta acestuia, se poate deshidrata usor si de aici apare si tulburarea de ritm cardiac”, a mai spus medicul Serban Bubenek.
Fostul presedinte al PNTCD a mai fost internat la Institutul de Cardiologie „C.C. Iliescu” din cauza unor suferinte cardiace. In februarie 2007, Ion Diaconescu a stat internat trei zile, fiind diagnosticat cu hipertensiune arteriala si cord pulmonar cornic (afectiunea inimii din cauza unei bronsite).
Ion Diaconescu, in varsta de 94 de ani si vaduv de un an, spunea recent ca s-a retras din viata politica, dar doar din activitate, nu insa si in ceea ce priveste dorintele si idealurile sale politice.
Sursa: Mediafax