S-a ridicat impotriva intregii Europe pe care a incercat sa o transforme in Reich-ul Milenar si a impins intreaga omenire, din America pana in Japonia in flacarile razboiului, si totusi exista un lucru de care se pare ca Adolf Hitler se temea mai mult decat orice… sa mearga la dentist, conform unui material publicat de cotidianul britanic The Daily Mail.
A intrat in istorie drept unul dintre cei mai sangerosi dictatori din toate timpurile, fiind responsabil direct sau indirect de moartea a zeci de milioane de oameni. El insusi se descria ca un fuhrer neinfricat, in fata caruia intreaga Europa trebuia sa plece capul. Insa, conform materialului publicat de cotidianul britanic, in spatele usilor inchise, teribilul dictator asociat de multi chiar cu Anticristul, se temea de un singur lucru – sa se aseze pe scaunul stomatologului.
Stomatologul personal al fuhrer-ului, Johannes Blaschke, a dezvaluit fobia pe care o resimtea Hitler in fata dentistilor, precizand ca, la un moment dat, o simpla interventie de punere a unei plombe de canal s-a prelungit pe o perioada de opt zile pentru ca Hitler ”nu putea suporta durerea”.
Din cauza acestei fobii de stomatologi, Adolf Hitler avea probleme grave cu dantura, suferind din cauza a numeroase abcese dentare, infectii ale gingiei si avea o respiratie care mirosea foarte urat.
Aceste informatii despre igiena bucala a fuhrer-ului au fost publicate intr-o carte despre dentistul sau personal, intitulata ”Dentist of the Devil” (Dentistul diavolului) si scrisa de Menevse Deprem-Hennen. Autoarea face o cronica a muncii lui Johannes Blaschke, care a fost stomatologul lui Hitler timp de aproape 20 de ani.
Hitler nu era insa singurul lider nazist care se temea de dentist. Comandantul fortelor aeriene ale Germaniei naziste, Luftwaffe, Hermann Goering, a fost si el tratat de acelasi dentist care il avea in grija pe Hitler si avea aceasi teama de stomatolog. Astfel, Hermann Goering, omul care a pus bazele temutului si tenebrosului Gestapo in 1934, se temea atat de tare, incat ”incepea sa planga chiar inainte de a se aseza pe scaunul stomatologului”, nota Blaschke in jurnalul sau.
Conform autoarei acestei carti, de profesie stomatolog la randul sau, Johannes Blaschke a murit in 1957.
Sursa: Agerpres