Un studiu derulat de un grup de cercetatori din Statele Unite arata faptul ca problemele de memorie pot fi impiedicate manancand mult peste. Oamenii de stiinta au precizat ca persoanele de varsta a treia care mananca acest tip de carne cel putin o data pe saptamana sunt de trei pana la cinci ori mai putin sensibile in fata unor boli precum Alzheimer. Secretul, au aratat ei, este acela de a pastra nedeteriorati acizii grasi Omega-3, care sunt vitali cand vine vorba de protejarea creierului.
Pestele la gratar sau cel facut la cuptor asigura un nivel maxim de acizi Omega-3, scrie telegraph.co.uk, citandu-i pe americanii care au derulat studiul, completand ca o astfel de dieta reduce inflamatiile si liminteaza afectiunile care preced Alzheimerul.
Oamenii de stiinta subliniaza ca atunci cand e prajit, pestele pierde acesti acizi esentiali iar carnea nu mai ofera protectia necesara impotriva pierderilor de memorie. Cercetarile au fost derulate de catre specialisti din cadrul Universitati din Pittsburgh, mai noteaza sursa citata, asupra unui grup de 260 de voluntari de varsta a treia, sanatosi.
Doctorul Cyrus A. Raji, care a condus studiul, a aratat ca se vor face cercetari amanuntite pentru a vedea daca suplimentele de Omega-3 vor avea aceleasi ofecte pozitive asupra memoriei si a organismului, dar si asupra pestilor pentru a se vedea daca anumite specii ofera protectie mai mare decat alta.
“Stim din alte studii ca somonul ofera maximum in materie de acizi grasi Omega-3, asadar e foarte posibil, dar noi nu ne-am concentrat pe aceasta directie si nu stim ce fel de peste a mancat fiecare dintre persoanele incluse in studiu”, a mentionat el.
Cercetatorii au tras concluzia ca metoda cea mai buna de a reduce sansele de dezvoltare a unei forme de dementa este aceea de a avea o dieta sanatoasa, care include fructe si legume, dar totodata trebuie sa se renunte la fumat si trebuie facute exercitii fizice regulate.
Sursa: eMM.ro