Liberalii se alatura social-democratilor impotriva guvernului Boc, chiar daca dezaproba politica PSD. Dupa modelul „fa-te frate cu dracul pana treci puntea”, deputatul Catalin Chereches a anuntat azi, 30 mai, ca in calitatea sa de deputat, va sustine motiunea de cenzura inititata de PSD, dupa care a criticat atitudinea acestora din urma vizavi de criza prin care trece tara.
Deputatul Catalin Chereches a afirmat azi, 30 mai, ca Partidul National Liberal (PNL) va sustine motiunea de cenzura initiata de Partidul Social Democrat (PSD), chiar daca motivul este doar acela de a inlatura guvernul actual si nu ralierea la actiunile social-democratilor. De altfel, deputatul a aratat ca nu aproba modul in care PSD planifica „impartirea saraciei” si ca doar PNL doreste o crestere economica.
„Cred ca singurul lucru care ne poate uni acum este o impiedicare a abuzurilor pe care presedintele Traian Basescu si Guvernul Boc le exercita. Tocmai din acest motiv PNL, si eu in speta ca si deputat de Maramures, voi sustine motiunea de cenzura pe care PSD a depus-o, nu pentru ca suntem de acord cu ceea ce dansii au stipulat in ea, ci pentru ca dorinta noastra comuna este ca acest guvern diabolic sa dispara”, a aratat Chereches.
Acesta adaugat ca liberalii vor sustine mentinerea cotei unice de impozitare, dar si eliminarea impozitului minim, precum si reducerea TVA-ului pentru constructii.
Chereches a mai spus ca liberalii propun o serie de masuri, printre care reducerea aparatului birocratic, reducerea numarului de ministere, unificarea caselor de asigurari de sanatate, reducerea achizitiilor de imobile cu 50 la suta, dar si a elaborarii de studii de fezabilitate si prefezabilitate in aceeasi proportie.
„Noi sustinem reducerea TVA-ului pentru constructii, taxarea inversa pentru produse agroalimentare si pentru constructii, dar si o reducere integrala sau o anulare a impozitului pe venit si a cotelor de contributii sociale, pentru societatile comerciale care angajeaza someri. Pe de alta parte, tot in acest program al PNL se stipuleaza si o reducere a aparatului birocratic, prin reducerea numarului de ministere, o reducere in continuare a agentiilor guvenramentale, o unificare a caselor de asigurari de sanatate, o reorganziare a structurilor teritoriale ale ministerelor si o reducere a aparatelor prefecturilor, pentru ca aceste prefecturi trebuie in primul rand sa aiba doar rolul de control de legalitate”, a precizat Chereches.
Sursa: Angela Sabau