Pe internet a circulat o informatie potrivit careia laptele nevandut, dar aflat inca in termenul de garantie, ar fi repasteurizat si scos din nou pe rafturi. In mass-ul trimis s-a percizat ca ”laptele care se vinde la cutii este reprocesat (de pina la 5 ori!) in cazul in care nu se vinde inainte de termenul de expirare”, precizandu-se ca acesta ”este trimis la fabrica si pasteurizat din nou…”. Oamenii erau sfatuiti prin mass ca atunci cand cumpara lapte la cutii, sa se uite pe fundul cutiei. ”Daca vrei sa cumperi lapte ne-reprocesat, nu cumpara lapte care are cifra 2, 3, 4 sau 5 pe fundul cutiei”.
Compania Tetra Pak, care era prima tinta a mesajului datorita faptului ca pe mail s-a trimis si fotografia unei cutii de lapte UHT (cutie de carton tip Tetra Pak) pe care este incercuita cifra 1, a aratat ca nu este adevarata teoria.
Oficialii companiei au transmis, printr-un comunicat de presa, ca laptele pasteurizat ar fi reprocesat de pana la 5 ori este un zvon pornit de la o interpretare gresita a cifrelor ce se gasesc pe ambalajele Tetra Pak. ”Consider ca este copilaresc sa crezi ca un producator de lactate ar tipari pe cutie de cate ori a „reciclat” laptele. Nu cred ca si-ar risca nici o companie reputatia in acest mod”, a declarat Daniela Cirmaciu, Communications and Environment Officer, Romania si Moldova, Tetra Pak South Eastern Europe.
”Numarul incercuit in fotografia care circula prin email se refera la numarul rolei pe care se tipareste materialul de ambalat. Echipamentul de tiparit din fabricile Tetra Pak are de obicei 5 role, iar in unele fabrici chiar 6 role. Numerele (1, 2, 3, 4 sau 5) sunt tiparite in fabricile noastre, apoi materialul de ambalat este livrat clientului. In cazul in care acesta raporteaza un defect functional, trebuie identificata rola pe care s-a tiparit materialul de ambalat, pentru a-l comunica fabricii Tetra Pak, si a-l remedia”, au aratat reprezentantii Tetra Pak.
Potrivit explicatiilor date numarul respectiv se tipareste la fiecare secunda (atat pe cartonul pentru lapte cat si pe cel pentru suc sau nectar). ”Din acest motiv, unele pachete au numarul inscriptionat, altele nu. Viteza cu care echipamentul Tetra Pak tipareste este mai mare de 1 pachet/secunda”.
In comunicat s-a mai specificat ca producatorului de alimente nu i se permite sa isi ia inapoi produsele expirate, deoarece conform legii acestea sunt proprietatea supermarket-ului si tot in sarcina magazinului cade neutralizarea lor (sunt predate operatorului de salubritate cu care supermarket-ul are contract de preluare a deseurilor).
Sursa: I.O.
În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai mult