Vezi VIDEO
700 de persoane vulnerabile din judetule Maramures, Alba si Sibiu beneficiaza de informare, consiliere si orientare in gasirea unui loc de munca. Acest lucru este posibil datorita unui proiect implementat de Fundatia Hope and Homes for Children Romania. In cadrul planului de dezvoltare, sustinut de fonduri europene, au fost lansate astazi, 28 septembrie, trei structuri de economie sociala, dezvoltate in cadrul proiectului “Economie sociala=progres social”.
Obiectivul general al proiectului implementat de Fundatia Hope and Homes for Children Romania are drept scop dezvoltarea conceptului de economie sociala la nivelul regiunilor Nord-Vest si Centru in vederea cresterii calitatii vietii pentru femeile aflate in situatii de risc, familii care au mai mult de doi copii, familii monoparentale si persoane de etnie roma. In cadrul proiectului vor fi infiintate 11 structuri de economie sociala, acestea urmand sa genereze 51 de locuri de munca care vor fi ocupate de persoane vulnerabile.
“Speram, cu ajutorul nostru, si cu curajul de care dau ei dovada sa fie trei structuri de economie sociala care sa aiba putere si, in acelasi timp, sa fie profitabile pe piata muncii, oferind astfel un cadru pentru acele persoane care au atat de mult nevoie de locuri de munca. In ziua de astazi, dupa cum stim noi, este foarte greu sa iti gasesti un loc de munca provenind din cadrul persoanelor defavorizate, dezavantajate”, a declarat Bianca Pop, reprezentant al Fundatiei Hope and Homes for Children Romania.
Astazi, la nivelul judetului Maramures au fost lansate primele trei structuri de economie sociala. Acestea au ca si domeniu de activitate ingrijirea la domiciliu, servicii de contabilitate dar si marketing.
“Structura de economie sociala functioneaza ca o societate comerciala obisnuita, cu un numar de trei salariati si speram ca pe viitor volumul de activitate sa ne permita cresterea acestui numar de angajati. In acest moment avem un numar de 13 clienti, din care 10 sunt structuri de economie sociala din cadrul aceluiasi proiect. Apartenenta la acest proiect POSDRU ne-a facilitat infiintarea societatii si finantarea in primele sase luni a cheltuielilor generate de infiintarea societatii, cheltuielile aferente activitatii curente, achizitia de mijloace fixe si o parte din cheltuielile de investitii”, a declarat Larisa Petrut, coordonatorul unei structuri de economie sociala care are ca si domeniu de activitate servicii de contabilitate.
In cadrul proiectului, 400 de persoane vulnerabile din cele trei judete in care se implementeaza planul de dezvoltare (Maramures, Alba si Sibiu) vor participa la cursuri de instruire.
Sursa: Simona Vasiac