Cercetatori de la Centrul National de Sanatate din orasul Bordeaux /Franta/ insista ca utilizarea permanenta a uleiului de masline in salate si chiar la prajit ar putea scadea cu 41% riscul de infarct miocardic si alte afectiuni cardiovasculare, potrivit portalului Medinfo. In urma unei investigatii in care au fost antrenati peste 8.000 de locuitori din Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie si Franta, ei au constatat o incidenta ridicata a atacurilor de cord la rezidentii din Marea Britanie.
Oamenii de stiinta explica acest fapt prin preferinta britanicilor pentru grasimile de origine animala, in timp ce locuitorii tarilor mediteranene s-au dovedit a fi mai sanatosi, deoarece prefera de departe uleiul de masline la gatit.
Uleiul de masline, spun expertii, contine o cantitate mare de grasimi sanatoase Omega-6, care pot preveni inflamarea vaselor de sange si pot contribui la scaderea tensiunii arteriale, ceea ce are un impact pozitiv asupra intregului sistem cardiovascular.
In plus, stomacul uman absoarbe mai usor uleiul de masline decat grasimile animale, mai spun ei in pledoaria lor pentru consumul de ulei de masline.
Sursa: Agerpres