Fostul politist Cristian Cioaca, iesit din inchisoare vineri seara, 14 februarie, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a decis revocarea masurii de arestare preventiva, va fi pus la dispozitia IPJ Arges, insa nu va avea dreptul sa poarte armament, urmand sa desfasoare activitati administrative.
Potrivit unui comunicat de presa al Politiei Romane, ca urmare a hotararii Curtii de Apel Pitesti de a inlocui masura arestului preventiv cu cea de control judiciar si in conformitate cu prevederile legale in vigoare, IPJ Arges are obligatia de a inceta masura suspendarii din functie a inspectorului principal de politie Cioaca Cristian si de a dispune masura de punere la dispozitie.
„In conformitate cu prevederile art. 65 din Legea nr. 360 din 2003 privind statutul politistului, ofiterul de politie va fi pus la dispozitia IPJ Arges, urmand a desfasura activitati administrative. Precizam faptul ca acesta nu va avea drept de port armament. De asemenea, nu va efectua activitati de politie judiciara sau de relatii cu publicul”, se arata in comunicatul comunicatul citat.
Fostul politist Cristian Cioaca, in cazul caruia Curtea de Apel Pitesti a decis revocarea masurii de arestare, a iesit vineri, 14 februarie, seara din Penitenciarul Colibasi, fiind asteptat de o masina, insa decizia de eliberare nu este definitiva. Revocarea masurii de arestare in cazul lui Cioaca a fost decisa vineri de Curtea de Apel Pitesti.
Cei doi magistrati de la Curtea de Apel Pitesti care au judecat, joi, 13 februarie, cererea de revocare a masurii de arestare nu au ajuns la o decizie, astfel ca aceasta a fost dezbatuta, vineri, de un complet de divergenta, format din trei judecatori ai aceleiasi instante. Completul de divergenta a decis inlocuirea arestului cu controlul judiciar, hotararea fiind executorie, conform noului Cod de procedura penala (Cpp), insa nu si definitiva.
Cristian Cioaca se afla in arest din 5 decembrie 2012, iar la sfarsitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibasi. El a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie pentru omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata Elodia Ghinescu, in august 2007.
In 2 iulie 2013, Cioaca a fost condamnat de Tribunalul Arges la 21 de ani de inchisoare pentru omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte, urmand sa execute, daca decizia ramane definitiva, 22 de ani de detentie. Sentinta instantei de fond a fost atacata cu apel de toate partile implicate, respectiv de Cristian Cioaca, de mama si fratele Elodiei Ghinescu, in calitate de parti civile in dosar, si de procurori.
Sursa: Mediafax