Țara a fost condusă în ultimii 15 ani consecutiv de Băsescu-Petrov și Werner 6 Kasse. Exact perioada de după ce guvernarea PSD le predase la cheie integrarea României în NATO și UE.
Din acești 15 ani, care însumează 180 de luni, guvernele „Lor” au fost la putere 152 de luni, adică 84% din timp. Deci acești președinți aveau toate condițiile să „fundamenteze statul eficient”. Ce-au făcut, însă, matrozul turnător la securitate și primarul preocupat de casele sașilor plecați din țară, în răstimpul în care s-au aflat în fruntea țării? Au fundamentat statul paralel, au extins „câmpurile tactice” și au defilat în lume eticheta de corupție pe emblema țării.
Ce i-au făcut parlamentarii lui Iohannis zilele trecute, de a trebuit să-i jignească din nou, numindu-i „politicieni iresponsabili”? I-au spus doar că țara nu se poate conduce prin decrete-lege ca pe vremea lui Hitler, suspendând prevederile Constituției, cum făcuse Fuhrerul în 1933.
Elucubrațiile politice ale lui Iohannis au fost sesizate și de importante ziare germane. Cel mai recent, „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, afirmă că Iohannis nu mai poate primi premiul Aachen Charlemagne (Carol cel Mare), având în vedere „agitația sa împotriva ungurilor”. Este al patrulea articol recent din presa germană în care agitatorul Iohannis este criticat din cauza episodului ”Ungurii vor să fure Ardealul”, după materialele apărute în Der Spiegel, Neue Zurcher Zeitung (cel mai important ziar elvețian de limbă germană) și Deutsche Welle.
Analfabet funcțional în privința funcției pe care o deține, Iohannis s-a dedulcit demult la gustul puterii discreționare. Invocarea Constituției îl scoate din papuci. Izbucnirea în spume la adresa CCR în cazul Kovesi a fost o dovadă în plus.
Cu ce drept dă unor oameni calificative de „politicieni vechi și retrograzi”? Pentru că i-au amintit că drepturile omului nu pot fi suspendate sau restrânse de Guvern prin oug? Nu Curtea, ci Constituția este cea care scrie că astfel de restrângeri se pot produce numai prin lege votată de Parlament. Curtea Constituțională n-a făcut decât să le arate la toți art.115, alin.6).
Cei care au cerut respectarea Constituției sunt „vechi și retrograzi”. Ceilalți, care-i duc trena, sunt, probabil, „noi și progresiști”. Cu el în frunte.
Nou și progresist o fi Șică Mandolină! Care, în campania electorală, avea un singur mesaj, „puneți bâtele pe ei, faceți-le plângeri penale!”, referindu-se la pesediști. Și care, numind miniștri după criteriul „cine a înjurat mai tare pesedeul”, a prăbușit guvernarea țării la cel mai penibil nivel din ultimele trei decenii.
Nou și progresist o fi ministrul Grindă, care, la adăpostul Ordonanţei Militare, și-a angajat neamurile și clientela în tot felul funcții, prin ministere și prin județe. Presa vuiește despre ravagiile făcute de acesta din iuțeală de mână și nebăgare de seamă, numind personaje dubioase în posturi-cheie, „amantele și le-a pus la adăpostul statului, iar două manichiuriste au fost aduse secretare la minister”. Cât de mare o fi fost „mormanul” pus de Grindă pe masa lui Orban, de i s-a dat liber să se plimbe cu pixul prin organigramele instituțiilor ca vodă prin lobodă?
Nouă și progresistă o fi această Ana Pauker a vremurilor noi, o „păpădie” proțăpită vicepremier, care cataloghează drept „înfiorătoare” decizia Curţii Constituţionale referitoare la drepturile fundamentale. Ce a înțeles din decizia CCR această ilustră reprezentantă a prostocrației este că „o instituţie care veghează la respectarea legii îndeamnă printr-o decizie la sfidarea legii”.
Nouă și progresistă o fi și Alina Gorghiu, care spunea că parlamentarii pot vota fără nici o problemă și articole de lege vădit neconstituționale. „Nu văd de ce poate afecta… ba dimpotrivă… poate beneficia toată lumea”, pentru că „din când în când e permis în politică să mai faci artificii și niște fandări” de la Constituție. Vă puteți imagina ce s-ar fi întâmplat dacă o asemenea afirmație ar fi fost făcută de Dragnia? Sau de Dăncilă? Sau de orice lider actual al PSD?…Sau ce se întâmpla dacă situațiile din aceste zile din vama Nădlac se petreceau în vremea guvernării pesediste?
La declarația uluitoare a juristei Alinei Gorghiu n-a reacționat nimeni din această breaslă, nici măcar baroul avocaților, a cărui membră este. Aspiranta la șefia Senatului pare și mai arogantă după ce, nu demult, soțul său Lucian Isar şi-a preluat oficial atribuţiile de reprezentant al României la BERD, funcție cu care a fost răsplătit de Orban pentru atacurile imunde, ani în șir, la adresa BNR și a lui Mugur Isărescu.
Îngâmfarea prostocrației care conduce țara izvorăște din lipsa ei de carte și de educație. Cu aroganța prostului care nu e prost destul dacă nu e și fudul, guvernanții stau mereu cu nasul pe sus, se consideră atotștiutori, îi jignesc pe cei care li se opun, sunt opaci la opiniile altora.
Infectați în masă cu virusul mitomaniei – care, în cazul lui Vasile Cîțu, a atins faza cronică – acestor indivizi, care au încălecat toată țară cu doar 20% din voturi, nu le pasă de Constituție pentru că ei se consideră „emanația poporului”, afirmând nu o dată că puterea lor vine din stradă, din „voința românilor”.
O ciudată gândire misticoidală de origine nazistă iradiază din mintea confuză a acestor mediocri. De aceea, părintele Necula avea dreptate – trebuie să stăm cât mai departe de ei. În anumite condiții, ura și prostia pot deveni contagioase.
Octiavian Știreanu – Redactia9