Titlul de doctor in stiinte juridice, domeniul drept, al lui Victor Ponta a fost obtinut in concordanta cu legislatia in vigoare in 2003 si calificarea de plagiat in cadrul tezei sale de doctorat nu se poate sustine, se arata in hotararea Consiliului National de Etica, data publicitatii joi, 19 iulie.
Totodata, potrivit raportului intocmit de experti si aprobat prin hotararea Consiliului National de Etica (CNE), nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit partenitatea unor idei, concepte, modele care nu ii apartineau si le-ar fi prezentat drept contributii personale sau originale.
„Teza de doctorat a fost sustinuta in Catedra de Drept Public din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti in data de 1.04.2003, in prezenta unor profesori remarcabili: prof. dr. Ioan Muraru, prof. dr. Nicolae Popa, prof. dr. Emil Molcut, prof. dr. Antonie Iorgovan, prof. dr. Dan Drosu Saguna si alti specialisti de renume care au apreciat valoarea lucrarii”, se mai mentioneaza in raportul expertilor, care a stat la baza hotararii luate de CNE.
Autoritatea Nationala pentru Cercetare stiintifica (ANCS), institutia pe langa care functioneaza consiliul, a precizat ca acesta este singura structura institutionala exclusiv competenta sa se pronunte pe cazuri ce pot constitui abateri ale demnitarilor de la normele de buna conduita, iar in acest context va analiza si sesizarea premierului Ponta, in vederea clarificarii acuzatiilor de plagiat.
In afara de CNE, asupra tezei de doctorat a premierului se va pronunta si Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti, institutia de invatamant superior anuntand ca va prezenta vineri, 20 iulie, hotararea in acest caz.
Sursa: Mediafax